Extractul de merișor adăugat în rujul de buze poate avea efecte antimicrobiene atunci când se întâlnesc cu viruși, bacterii și ciuperci.
Cele mai multe produse cosmetice conțin substanțe chimice dăunătare. Un studiu recent a demonstrat că rujul este unul dintre multele produse care conțin substanțe chimice care perturbă sistemul endocrin. Acestea pot declanșa modificări ale funcției hormonale și chiar pot duce la apariția cancerului de sân.
De asemenea, cercetătorii au raportat că formulele de ruj care încorporează agenți de colorare naturali, cum ar fi fructul dragonului roșu, vor avea în continuare o culoare roșie vibrantă, dar și beneficii antimicrobiene.
În plus, extractul de merișor, în mod specific, a demonstrat capacitatea de a dezactiva microbii dăunători, potrivit Studyfinds.
Ángel Serrano-Aroca, profesor de biomateriale și bioinginerie, împreună cu echipa au dorit să exploreze în continuare utilizarea extractului de afine pentru a crea o nuanță de ruj roșu intens, reușind în același timp să facă produsul final protector împotriva microbilor dăunători.
Pentru a face acest lucru, echipa a amestecat extractul de merișor într-o bază de cremă de ruj alcătuită din unt de shea, vitamina E, provitamina B5, ulei de babassu și ulei de avocado.
Ei au adăugat amestecul la culturi cu diferiți viruși, bacterii și o specie de ciuperci. Ambele variante de virusuri au fost rapid dezactivate.