-1.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Imunitatea dobândită prin boală nu este suficientă în fața tulpinii Delta. România s-ar putea confrunta cu un val patru în această toamnă

Cele mai citite

Efectele la nivel global ale tulpinii Delta a virusului SARS-COV-2 sunt deja cunoscute de toată lumea, așa-numitul val patru al pandemiei fiind deja declarat oficial în mai multe țări, chiar și în cele în care vaccinarea s-a derulat în procente semnificative. Vaccinurile existente reușesc să țină departe formele grave ale bolii și chiar să împiedice răspândirea în rândul populației vaccinate. Nu același lucru se poate spune despre imunitatea dobândită natural, prin boală.

Specialiștii susțin că imunitatea dobândită de persoanele care s-au îmbolnăvit de COVID până acum nu face față agresiunii tulpinii Delta, care cunoaște o răspândire masivă în mai multe țări ale lumii. Nici vaccinurile nu sunt imbatabile în fața noii tulpini. Din acest motiv, se discută atât de administrarea unei a treia doze, cât și de o formă modificată a vaccinurilor, care să fie eficiente.

Medlife a realizat un studiu la nivel național privind nivelul de imunizare în rândul populației din România, precum și rezistența anticorpilor diferitelor persoane în fața tulpinii Delta.

Potrivit studiului, peste 60% dintre români au căpătat un grad mai mic sau mai mare de imunitate în fața virusului SARS-COV-2, prin îmbolnăvire sau prin vaccinare. Reprezentanții companiei medicale susțin că, la nivel urban, putem estima 6 – 7 milioane de persoane care au dobândit imunitate, iar la nivel național, inclusiv în mediul rural, numărul celor iumuni ar putea fi de cel puțin 10 milioane. Cu toate acestea, cei de la Medlife spun că trecerea prin boală nu asigură un grad de imunitate suficient de mare pentru a face față atacului tulpinii Delta. În plus, pentru 90% dintre cei care au avut boala, anticorpii dobândiți sunt la un nivel foarte scăzut. Cea mai bună combinație, pentru a rezista în fața noii tulpini, este în cazul celor care s-au îmbolnăvit și apoi s-au și vaccinat. Mai exact, 84% din cei aflați în această situație se pot considerea protejați în fața noii variante a virusului. Specialiștii susțin că dacă nu crește ritmul de vaccinare, în curând vom fi puternic afectați de un val patru care va deveni realitate și în România.

Mai multe țări au început să ia în calcul vaccinarea cu a treia doză de vaccin, Israelul anunțând deja că a reluat imunizarea celor care și-au administrat deja două doze de vaccin Pfizer. Și la nivelul Comisiei Europene s-a luat în discuție posibilitatea administrării unei noi doze persoanelor deja vaccinate, însă deocamdată se pune problema populației tinere, care nu s-a vaccinat și din rândul căreia apar cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu varianta indiană (Delta) a coronavirusului.

În plus, Pfizer a anunțat că a dezvoltat un vaccin nou, care oferă imunitate în fața noii tulpini. Compania precizează că va cere autorizarea noului ser, pentru a putea trece rapid la administrarea lui în țările care doresc acest lucru.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect