Moderna a anunțat că va începe dezvoltarea a trei noi vaccinuri bazate pe aceeași tehnologie folosită la vaccinul său anti Covid-19.
Eficiența vaccinurilor anti-Covid bazate pe tehnologia ARN mesager de la Moderna și de la rivalul Pfizer a determinat specialiștii companiei farmaceutice Moderna să folosească această tehnologie pentru a dezvolta și alte vaccinuri pentru bolile greu de tratat.
Serurile cu ARNm conțin seturi de instrucțiuni care direcționează celulele din organism să producă proteine pentru a preveni sau a combate bolile. Tehnologia inventată de doctorul Robert Malone a fost considerată o descoperire epocală, fiind pe lista candidaților pentru un premiu Nobel în 2021.
În acest moment și cei de la Pfizer lucrează, de asemenea, la un alt vaccin pe bază de ARNm, unul destinat fecțiunii numire Zona Zoster și se estimează că studiile clinice vor începe în a doua jumătate a anului 2022. Zona Zoster este o infecție virală care determină varicela, cauzată de reactivarea virusului varicelo-zosterian. Aceasta se manifestă printr-o erupție cutanată dureroasă, care dispare în decurs de o lună.
În cazul în care cele două companii vor avea succes, ambele vor concura cu vaccinul în două doze Shingrix al GlaxoSmithKline (GSK.L), care a fost aprobat de către Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA în 2017.
Compania Moderna va dezvolta un vaccin împotriva cancerului și o injecție pentru virusul herpes simplex-2, care cauzează herpesul genital, boală cu transmitere sexuală.