Hrana pacienților internați la Spitalul Județean Sibiu este servită de-acum înainte în regim de catering, odată cu semnarea unui contract cu o firmă de specialitate.
Spitalul Județean Sibiu și-a modificat sistemul de furnizare a hranei pentru pacienți, fiind organizată o licitație pentru servicii de catering. Câștigător al licitației și furnizor de alimente este, de la 1 mai, Ansamble Catering & Services Romania, iar valoarea contractului pentru prepararea și distribuirea hranei pentru pacienții internați și medicii de gardă, timp de 3 ani, este de 13,56 milioane lei + TVA.
SCJU Sibiu a scos la licitație meniuri având următoarele valori:
- Regim dializă: 9,08 lei + TVA (9%) – o singură masă;
- Regim comun 10,09 lei + TVA (9%) – trei mese;
- Regim lăuze, arși, oncologie, hepatic, diabet, 15,14 lei + TVA (9%) trei mese + două suplimente;
Pacienții vor primi mâncare în funcție de regimurile alimentare stabilite de medic, iar pe lângă micul dejun, prânz și cină, anumite tipuri de meniuri (mame, arși, oncologie, hepatic, diabet) includ și supliment, de două ori pe zi.
Meniul din 2 mai a fost compus din:
- Mic dejun: ceai, unt, brânză de vaci/biscuți/caș* roșie*, pâine;
- Prânz: supă de legume cu fidea, pui la rotisor, piure de cartofi/salată varză/mâncare de fasole verde/orez dietetic cu morcov, pâine;
- Cina: mămăligă cu brânză de vaci și smântână sau mămăligă și tocăniță de legume.
Suplimentele pentru lăuze, arși, oncologie, hepatic, diabet constau în iaurt și fruct (măr) sau compot.
“Scopul nostru este să îmbunătățim calitatea serviciilor oferite pacienților, inclusiv hrana, cu mijloacele pe care le avem la dispoziție. Am scos la licitație serviciul de hrană, în conformitate cu normele legale, pentru ca pacienții să primească mâncarea în regim de catering, de la o firmă specializată în astfel de servicii. Suntem încrezători că această schimbare va îmbunătăți condițiile de servire precum și calitatea produselor pe care le primesc pacienții. În continuare, cea mai mare vulnerabilitate rămâne nivelul redus al alocației de hrană dar și acest lucru se va schimba începând de la data de 1 iulie, când va intra în vigoare noua norma de hrană a pacienților din spitale, cifrată la 22 lei”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea.
Ansamble Catering & Services Romania este subsidiară a unei companii din Franța, cu sediul în județul Ilfov. Compania asigură servicii de catering pentru unele dintre cele mai mari companii multinaționale din București și din țară.