0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Primăvara și bolile pielii

Cele mai citite

Primăvara este un anotimp extrem de frumos și luminos. Totuși, anumite condiții impuse de acest anotimp pot face ca unele afecțiuni ale pielii sa reapară sau să se agraveze.
Astfel, factorii de risc, precum căldura, transpirația și alergenii trebuie ținuți cât mai departe. Prevenția este extrem de importantă, iar dacă afecțiunea totuși se instalează, medicul dermatolog trebuie anunțat pentru a oferi un tratament adecvat.
Primăvara presupune schimbări ale temperaturii și umidității, dar și o expunere mai mare la soare și la alergeni. Aceste schimbări de mediu au un impact semnificativ asupra persoanelor care au diferite probleme ale pielii, inclusiv acnee, psoriazis și eczeme.
Acneea poate să apară în orice moment al anului, dar frecvența sa crește atunci când anotimpurile se schimbă. Temperaturile în creștere și activitatea zilnică desfășurată produc o secreție crescută de transpirație și sebum.
Aceste secreții pot bloca porii, având drept consecință apariția erupțiilor cutanate ce produc acneea.
În funcție de individ, primăvara poate agrava sau calma simptomele produse de psoriazis. Pentru unii pacienți, nivelul crescut de alergeni asociat primăverii poate declanșa diferite erupții. Pentru alții, expunerea crescută la razele UV îmbunătățește, de fapt, starea de sănătate.
Modificările sezoniere pot provoca accentuarea simptomelor la persoanele cu rozacee. Primăvara crește exponențial acest risc, deoarece se însoțește de soare, vânt și temperaturi mai ridicate.
Protecția solară este extrem de importantă în această perioadă, alături de evitarea expunerii la vânt și la alergeni.
Pe măsură ce primăvara își intră în rol, oamenii petrec din ce in ce mai mult timp în aer liber, iar riscul de dermatităde contact crește. Orice persoană a experimentat, la un moment dat, o iritație provocată de o plantă sau de un alt agent iritant.
Dermatita de contact apare adesea când pielea este expusă direct la o substanță iritantă sau la un alergen. Cauzele pot include plante, precum iedera și urzicile, dar și alți factori, precum produsele cosmetice, săpunurile sau chiar bijuteriile.
Această afecțiune apare în câteva minute sau ore de la expunere și poate dura între două și patru săptămâni pentru a se vindeca.
Primăvara și vara, contactul cu iarba și polenul poate provoca rinită alergică, conjunctivită și chiar astm. De asemenea, iarba proaspăt cosită poate cauza urticarie și dermatită atopică.
Deși cauzele exacte ale eczemelor sunt de multe ori necunoscute, în unele cazuri pacienții au descoperit că episoadele simptomatice sunt corelate cu schimbările sezoniere și cu expunerea la diferite condiții.
De exemplu, primăvara poate crește riscul de a dezvolta eczeme din cauza transpirației, a polenului, a temperaturii și umidității ridicate, a mucegaiurilor și a altor fungi.
Insectele apar în număr foarte mare odată cu venirea primăverii. Deși înțepăturile de insecte produc durere și mâncărime, ele sunt inofensive în marea majoritate a cazurilor.
Totuși, există și persoane ce sunt alergice. Alergiile apar, mai ales, la înțepăturile de viespi, albine și furnici.
Adoptarea măsurilor adecvate oferite de medicul dermatolog poate face ca persoana în cauză să se bucure de vremea frumoasă de primăvară.
Începând cu această lună, doamna dr. Florina Palcu, medic specialist dermatolog face parte din echipele RMN Diagnostica Sibiu și Făgăraș,  fiind absolventă a Facultății de Medicină Victor Papilian, în cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, iar perioada de rezidențiat a fost urmată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, specializarea Dermatovenerologie.
Doamna doctor va acorda consultații de specialitate, în sistem privat.
Pentru informații, tarife și programări:
Sibiu, Strada Someșului nr.19
Telefon: 0269243121

Făgăraș: 0368406529

www.rmn-diagnostica.ro / [email protected]/ https://www.facebook.com/RMNDiagnostica/

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect