2.9 C
Sibiu
sâmbătă, noiembrie 30, 2024

5-6 prune pe zi ţin doctorul la distanţă!

Cele mai citite

Pruna
După măr, e cea mai răspândită fructă din arealul geografic al României. Şi mai e şi un medicament bun la toate. Farmacia lui Dumnezeu e deschisă non-stop, mai ales toamna, când se coc prunele. Beneficiarii unei cure de prune sunt, în primul rând, oasele. Apoi, întregul organism şi, în final, sistemul digestiv. Sunt bogate în vitamina K, cea care are un rol esenţial în coagularea sângelui, dezvoltarea oaselor şi prevenirea îmbătrânirii, mai ales a celulei nervoase. Cei care studiază de ani buni cumplita boală Alzheimer spun că prunele o previn.
Un fruct atât de smerit, de care sunt pline pieţele toamna, este si un extraordinar de puternic antioxidant, după care lumea modernă aleargă prin farmacii, în loc să alerge prin pieţe. Prunele sunt un adevărat elixir al tinereţii celulelor din organism prin conţinutul de vitamina C, prin betacarotenul din coaja lor, prin antioxidanţii pe care-i conţin.
Sistemul digestiv este recunoscător unei cure de prune. Sorbitolul pe care-l conţin accelerează tranzitul intestinal. Prunele stimulează funcţionarea bilei, dezinflamează colonul şi sunt unul din cele mai cunoscute laxative naturale. O boală modernă, colonul iritabil, datorat chimicalelor de tot felul pe care le mâncăm odată cu hrana procesată şi conservată, îşi are remedizul în micuţa şi smerita prună. Ca să nu mai vorbim de temutele afecţiuni cardio-vasculare, pe care prunele le previn în mod miraculos prin conţinutul ridicat de potasiu şi pigmenţii cu rol în întărirea vaselor de sânge şi prevenirea formării cheagurilor.

Publicitate
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Pericol extrem de Valea Oltului. Cad stânci de pe versanți, un TIR a fost lovit

UPDATE: "În urma fenomenelor meteorologice din această perioadă mai pot avea loc alunecări de pietre, arbori sau grohotiș în...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect