Grupul mediciniștilor „Trup și Suflet” organizează sâmbătă, 8 iulie, Simpozionul medical 2, manifestare dedicată domeniului chirurgiei. Evenimentul se va desfășura la Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul din Găbud, județul Alba, iar participarea este gratuită.
Vor fi prezenți specialiști cu o vastă experiență în domeniile în care activează:
– Prof. Univ. Dr. Dorel Săndesc, medic primar A.T.I. Prim vice-președinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, șeful Clinicii A.T.I. Timișoara;
– Prof. Univ. Dr. Tiberiu Bratu, medic primar Chirurgie Plastică, membru al Academiei Europene de Chirurgie Estetică, fondatorul Centrului Medical Brol din Timișoara;
– Conf. Univ. Dr. Zorin Crăiniceanu, lector universitar al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara și medic primar chirurg plastician;
– Prof. Univ. Dr. Anghel Andrei, șef de disciplină Biochimie în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara.
Simpozionul reprezintă o oportunitate unică pentru mediciniști de toate vârstele să se întâlnească cu profesioniștii din domeniu, să împărtășească cunoștințe și să dezbată teme de interes comun.
Conferințe susținute de invitați
Conferințele susținute în cadrul evenimentului vor aborda următoarele teme:
Prof. Dr. Dorel Săndesc: ”Resuscitarea: trup și suflet pentru viață”;
Prof. Dr. Tiberiu Bratu: ”Tratamentul sechelelor postcombustionale. Liftingul facial”;
Prof. Dr. Zorin Crăiniceanu: ”Managementul pacientului cu reconstrucție prin transfer liber microchirurgical de țesuturi”;
Prof. Univ. Dr. Anghel Andrei: ”Biochimia Postului”.
Despre invitați
Prof. Dr. Dorel Săndesc
A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţeganu” Cluj-Napoca, în 1985, iar din 2002 este doctor în ştiinţe medicale, specialitatea ATI. Din același an este şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalulului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara şi Prim vice-președinte al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. Din 2020, este preşedintele Comisiei de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Ministerului Sănătăţii.
Activitatea didactică și-o desfășoară ca profesor universitar de ATI, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, unde este şi prorector şi director al Departamentului de Chirurgie II. De asemenea, conduce Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă, în calitate de vicepreședinte, iar ca preşedinte, Asociaţia pentru Anestezie şi Terapie Intensivă „Aurel Mogoşeanu” Timişoara.
În 2012, Dr. Săndesc s-a numărat printre singurii trei medici din Europa aleşi în conducerea mondială a Federaţiei Mondiale a Societăţilor de Anestezie, cea mai mare organizaţie ştiinţifică în zona de ATI.
Dl. dr. Dorel Săndesc a fost desemnat de un juriu internaţional „Medicul anului 2022”, în cadrul Galei Romanian Healthcare Awards (RHA), încadrându-se în rândul celor mai buni specialişti ATI din lume.
Prof. Dr. Tiberiu Bratu
Are o activitate în domeniul medical de peste 25 de ani, este liderul și fondatorul Centrului Medical Brol din Timișoara, fiind un chirurg plastician de renume atât în România, cât și în străinătate, cu un palmares de peste 30.000 de intervenții chirurgicale efectuate.
Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București în anul 1980, astăzi este medic primar – chirurgie plastică, doctor în științe medicale, primvicepreședinte al Asociației Plasticienilor din România, președintele Societății de Chirurgie Estetică din cadrul acestei asociații, membru al Academiei Europene de Chirurgie Estetică și fost președinte al Societății Române de Chirurgie Estetică.
Conf. Dr. Zorin Crăiniceanu
Este lector universitar al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara și medic primar chirurg plastician, activând alături de dl. dr. Tiberiu Bratu în cadrul Clinicii Brol din Timișoara. De asemenea, este coordonatorul unui subprogram național de reconstrucție de sân prin endoprotezare pentru boala oncologică.
Prof. Univ. Dr. Anghel Andrei
Este șef de disciplină Biochimie al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara.
Despre Grupul Trup și Suflet
Grupul Trup și Suflet este format din medici și asistenți de diferite specialități și grade profesionale, farmaciști, kinetoterapeuți, osteopați, nutriționiști, psihologi și studenți la Facultatea de Medicină, Farmacie, Kinetoterapie, Psihologie, Nutriție ș.a. din toate centrele Universitare din țară care își propun ca sub îndrumarea părinților de la Mănăstirea Oașa să formeze o comunitate care promovează schimbul de experiență, comuniunea și sporirea profesională și duhovnicească a membrilor săi.
Simpozionul e un prilej de întâlnire între mediciniști de toate vârstele. Medicii și studenții sunt atrași pe partea profesională de prelegeri, dar scopul, potrivit reprezentanților Trup și Suflet este acela de a forma o comunitate de medici creștini prin care să se sprijine reciproc în cazurile pe care le au, iar mediciniștii să păstreze legătura cu mănăstirea chiar și după ce nu mai pot participa la taberele studențești. De asemenea, manifestarea își dorește să încurajeze medicii care sunt fii duhovnicești ai Mănăstirii să împărtășească din experiența lor, precum și să atragă alte persoane din țară care fac parte din sistemul medical să li se alăture. Obiectivul principal al Simpozionului 2 este acela de a forma o tradiție a evenimentelor pe medicină, ca membrii să se simtă că fac parte dintr-un grup care are activități periodice de interes profesional într-un cadru duhovnicesc.
Înscrieri sau informații despre eveniment se pot obține la nr. de tel: 0772 107 906