3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Studiu: Multivitaminele, Omega-3 și vitamina D scad riscul de infectare cu COVID-19, vitamina C și usturoiul, nu

Cele mai citite

Riscul de infectare cu virusul SARS-COV-2 poate fi diminuat dacă aliementația noastră este bogată în multivitamine, Omega-3 și vitamina D, arată un articol publicat de British Medical Journal Nutrition Prevention & Health.

Noi studii făcute de cercetători pentru a depista care sunt influențele unor alimente și nutrienți în lupta organismului cu noul coronavirus arată că există câteva elemente importante, cum sunt vitaminele, Omega-3 sau vitamina D, care au un rol important în reducerea riscului de infectare. Nu același lucru se spune în articolul publicat de cercetători despre vitamina C, zinc sau usturoi, despre care se specula până acum că ar contribui la dimiuarea riscului de infectare, potrivit Agerpres, care citează BMJ.

Pentru a stabili o legătură între alimente și influența acestora asupra modului în care corpul nostru abordează boala numită COVID-19, cercetătorii de la Imperial College din Londra au recurs la utilizatorii aplicaţiei COVID-19 Symptom Study pentru a afla dacă cei care luau suplimente au fost mai puţin expuşi contractării acestei boli infecţioase.

Aplicaţia a fost lansată în Marea Britanie, SUA şi Suedia în martie 2020 pentru a obţine date privind evoluţia pandemiei.

Iniţial a fost înregistrat locul, vârsta şi factorii de risc asupra sănătăţii utilizatorilor, însă ulterior acestora li s-au cerut informaţii actualizate zilnic despre simptome, rezultatele la testele PCR sau asistenţa medicală.

Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat informaţiile furnizate de 372.720 de utilizatori ai aplicaţiei din Marea Britanie referitoare la utilizarea regulată a suplimentelor dietetice în lunile mai, iunie şi iulie 2020 (primul val al pandemiei) şi la rezultatele pozitive la testelor PCR pentru coronavirus.

Între lunile mai şi iulie, 175.652 de utilizatori din Marea Britanie au luat în mod regulat suplimente alimentare, în timp ce 197.068 nu au luat. Aproximativ doua treimi (67%) dintre aceştia erau femei. În total, 23.521 de persoane au avut rezultate pozitive la SARS-CoV-2, în timp ce testele pentru 349.199 au fost negative.

Prin urmare, consumul de probiotice, Omega-3, multivitamine sau de vitamina D a fost asociat unui risc mai scăzut de infecţie cu SARS-CoV-2.

Analizând date precum vârsta, sexul şi greutatea, cercetătorii au constatat că protecţia oferită de probiotice, Omega-3, multivitamine şi vitamina D a fost observată mai ales la femei, indiferent de vârstă sau de greutate, însă nu la fel de clar şi în cazul bărbaţilor.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Călin Georgescu: Nu sunt extremist, nu sunt fascist, sunt un român care își iubește țara

Candidatul independent Călin Georgescu a afirmat, luni, că nu este extremist, aşa cum este "acuzat", ci este doar "un...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect