3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Telefoanele, o reală problemă de sănătate asupra creierului

Cele mai citite

Telefoanele mobile pot influența negativ sănătatea utilizatorului și folosit în permanență duce la creșterea riscului de cancer la creier.

O formă de radiație cu energie emisă de telefoane ar putea afecta sănătatea creierului dacă utilizatorul folosește în permanență mobilul în zona feței. Institutul Național de Cancer a publicat un studiu care explică impactul negativ al telefoanelor și influența pe care au asupra copiilor.

Telefoanele din a doua, a treia și a patra generație (2G, 3G, 4G) emit o radiofrecvență de 0,7-2,7 GHz, iar cele de tip 5G utilizează un spectru de frecvențe de până la 80 GHz. Specialiștii spun că energia este prea mică pentru a deteriora ADN-ul într-un timp scurt, însă, în timp, ar putea duce la creșterea riscului de cancer la creier.

Studiul suedez arată că simptomele asociate folosirii telefonului mobil sunt numeroase: dureri de cap, tulburări astamtice, probleme de concentrare, ochi obosiți. O altă cercetare efectuat de specialisti americani si coreeni a demonstrat ca utilizarea mobilului creste riscul aparitiei tumorilor cerebrale cu 25%.

Cum putem sta departe de telefoane în anul 2022?

Este greu de crezut că în anul 2022 se poate trăi fără tefelon, deoarece lumea este conectată permanent la informații și la dispozitivele care le asigură comunicarea cu persoanele dragi. Diminețile incep prin verificarea rețelelor de socializare și a site-urilor de știri, iar copiii preiau acest obicei de la părinți.

„Telefoanele mobile au fost create pentru a fi folosite in transmiterea de mesaje scurte”, a declarat prof. Shakeel Saeed de la University College din Londra.

Partea bună este că accesoriile fără fir, cum sunt căștile, emit o cantitate mult mai mică de radiații și este recomandată utilizarea lor de către medici. Expunerile scad dramatic atunci când telefoanele mobile sunt utilizate în regim hands-free.

Efectul recunoscut în mod constant al absorbțiilor de radiofrecvenșă este încălzirea zonei corpului în care este ținut telefonul (ureche, cap).

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

„Legionar”, cel mai căutat cuvânt pe DEX online în noaptea alegerilor. Ce alte cuvinte au mai fost căutate

„Legionar” a fost cel mai căutat cuvânt de către români, în noaptea de duminică spre luni, conform unei indexări...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect