Începând de astăzi, Sibiul se remarcă la nivelul întregii țări printr-o nouă structură a Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda”, anume Colectivul de Cercetare Științifică în Neuroștiințe.
Cercetarea neuropsihiatrică începută la Sibiu cu mai mult de un secol în urmă va continua de acum înainte cu ajutorul aparatelor dotate, menite să îmbunătățească actul medical.
Inaugurarea Colectivului de Cercetare Științifică în Neuroștiințe avut loc astăzi, 9 decembrie, prin prezența președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, Rectorulului Universității ”Lucian Blaga” Sibiu, Sorin Radu, Președintelui Asociației Spitalelor Pubice de Psihiatrie, Dr. Lucian Paziuc.
De asemenea, au participat și Managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Jur. Florin Neag, Directorul medical din cadrul aceluiași spital, Șef lucrări dr. Ciprian Băcilă și Decanul Facultății de Medicină, Radu Fleacă.
Cu ce este dotat centrul de cercetare
-Echipamentul de terapie electroconvulsivantă (ECT), care este al doilea din țară (unul se găsește la Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Al. Obregia” București)
-echipamentul de stimulare magnetică repetitivă rTMS care este singurul aparat de profil din România;
-modulul tDCS și BCI, electroencefalograf pentru înregistrare EEG, modul de stimulare pentru potențiale evocate (ERP), software achiziție EEG, analiză qEEG și ERP.




„Oricât de performante sunt echipamentele pe care le ai, dacă nu ai asigurată partea de profesioniști care să lucreze cu acestea și care să interpreteze corect analizele, degeaba se fac investiții în aparatură. De aici a luat naștere parteneriatul dintre Spitalului Clinic de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda și Consiliul Județean Sibiu, care înțelege nevoia de investiții în sănătate și ne-am asumat-o, devenind o prioritate, nu doar pe Spitalul de Psihiatrie”, a transmis Daniela Cîmpean.