Primăvara a venit pentru angajații Continental cu o veste bună. Aceștia au la dispoziție, începând de astăzi, o policlinică nouă, dedicată special acestora. Rețeaua de sănătate „Regina Maria”, recunoscută pentru serviciile de calitate, a deschis un nou sediu în Sibiu, oferind servicii de recoltare analize, ecografie, medicina muncii, endocrinologie, cardiologie, obstetrică-ginecologie, ORL, dermatologie, chirurgie și oftalmologie pentru aproximativ 4.000 de angajați Continental și familiile acestora.
Policlinica, deschisă în incinta companiei Continental, consolidează, de fapt, parteneriatul început în 2020. Centrul medical are o suprafață totală de 160 mp și le oferă angajaților companiei accesul la șase cabinete utilate cu echipamente de top și personal medical specializat, chiar la locul de muncă. Investiția este de aproximativ 200.000 de euro.
Potrivit reprezentanților Continental, policlinica acoperă o serie amplă de specialități, precum medicina muncii, recoltare analize de laborator, ecografie, endocrinologie, cardiologie, obstetrică-ginecologie, ORL, dermatologie, chirurgie și oftalmologie.
„De 25 de ani, creăm infrastructură medicală și avem grijă de sănătatea angajaților români, atât prin abonamentele medicale dedicate companiilor, cât și prin policlinicile on site, cum este cea pe care o deschidem alături de partenerul nostru, Continental Sibiu. Clinica pe care o lansăm are o dublă semnificație pentru noi. Este un pilon strategic important pentru REGINA MARIA, într-un oraș relevant economic, dar și o dovadă a implicării noastre în a le oferi angajaților și familiilor acestora cele mai bune servicii medicale, chiar la locul lor de muncă. Cu o serie amplă de specialități, policlinica REGINA MARIA oferă angajaților Continental serviciile medicale de care au nevoie pentru a-și menține sănătatea, pe termen lung. Ne bucurăm că, alături de Continental, am deschis o primă policlinică în Sibiu – încă o dovadă a investițiilor pe care le facem la nivel de rețea în noi unități medicale, în tot mai multe orașe din țară”, a declarat Andreea Minuţă, director divizia de abonamente Reţeaua de sănătate „Regina Maria”.
În ceea ce privește costul analizelor și al consultațiilor, acesta este acoperit de Continental Sibiu, prin plata lunară a serviciilor medicale private pentru fiecare angajat. De serviciile Policlinicii vor putea beneficia angajații Continental Sibiu și familiile acestora – soți, parteneri, copii sau părinți.
„În 2020, Rețeaua de sănătate „Regina Maria” a devenit furnizorul nostru de servicii de medicină ocupațională și, pentru a diversifica beneficile oferite angajațiilor noștri, am ales să extindem parteneriatul cu Rețeaua de sănătate „Regina Maria” prin deschiderea centrului de sănătate din incinta Continental Sibiu”, a precizat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.
Policlinica deschisă în cadrul Continental, dedicată angajaților, completează portofoliul de 70 de locații proprii și peste 310 clinici partenere din toată țara.
Programul clinicii este de luni până vineri, în intervalul orar 7 – 20.
Rețeaua de sănătate „Regina Maria”, lider în calitatea serviciilor medicale din România
Rețeaua de sănătate „Regina Maria” este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Totodată, a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 25 de ani. Recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 640.000 de abonamente. În plus, în ultimul deceniu, „Regina Maria” a investit peste 130 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.
„Regina Maria” este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor peste 310 clinici partenere. Compania reunește aproape 7.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 4.5 milioane de pacienți.
În timpul pandemiei COVID-19, Rețeaua a implicat în testare opt laboratoare de biologie moleculară din Rețea, atingând o capacitate de prelucrare de peste 3800 teste RT-PCR/zi și procesând până acum peste 450.000 de teste la nivel național.
De ce vor copiii să devină medici
În plus, „Regina Maria” a sărbătorit, toamna trecută, un sfert de secol. Atunci, Rețeaua a desfășurat campania „De 25 de ani investim în următorii 25”, fiind, de fapt, un experiment social și un omagiu la adresa medicilor, eroii în alb ce salvează vieți fără a obosi.
La întrebările privind viitorul medicinei în România au vorbit, pe îndelete, îndeosebi cei mici, care au spus că vor să îi „facă bine” pe cei din jur.
„Vreau să fac oamenii bine când le e rău”, „Vreau să ascult cum bat toate inimile”, „Vreau să repar oamenii cu viteza luminii”, „E greu să fii tot doctor, dar tot vreau. Ei bine, nici nu poți să faci o pauză, că trebuie să vindeci oameni!”, „Eu cred că la meseria de doctor este cel mai greu când vezi oamenii suferind” și „Este dificil să faci totul, să îți dai toată puterea, energia, ca să salvezi o viață” au fost doar câteva dintre răspunsurile copiilor ce vor să devină medici.
La întrebarea „În viitor ne vor face bine oamenii sau roboții?” cei mici au avut și aici răspunsuri inedite. „Eu decid să devin doctor și să învăț să operez cu mâinile”, a preferat o fetiță. „Vreau să salvez lumea oamenilor cu roboți”, a răspuns un alt mic intervievat.
Continental, la 150 de ani de la înființare
Compania Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2019 o cifră de afaceri de 44,5 miliarde de euro și are în prezent peste 233.000 de angajați în 59 de țări și piețe. În 2021, compania aniversează 150 de ani de la înființare.
În perioada 1999-2019, Continental a investit circa 1.8 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci arii de activitate Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Compania este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2019, aproximativ 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.