13.7 C
Sibiu
sâmbătă, mai 4, 2024

Record de infectii respiratorii la Sibiu

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Directia de Satatate Publica Sibiu anunta un numar record de infectii respiratorii acute inregistrate in ultima saptamana atat comparativ cu saptamana trecuta cat si cu perioada similara a anului trecut.

„In ultima saptamana de supraveghere de rutina a infectiilor respiratorii si a gripei au fost inregistrate un numar de 2544 de cazuri de infectii respiratorii, cu aproximativ 93% mai mult decat in saptamana anterioara cand numarul de imbolnaviri raportate era de 1316 cazuri. Se constata o crestere si comparativ cu saptamana omoloaga a sezonului 2017-2018.”, spun reprezentantii DSP Sibiu.
Comparativ cu aceeasi saptamana a anului trecut numarul de cazuri este cu aproximativ 30 % mai mare.
In ceea ce priveste afectiunile pulmonare, numarul acestora ramane constant de aproximativ 300 de imbolnaviri.
In ambele forme de afectiuni ale cailor respiratorii cele mai multe imbolnaviri s-au produs la sibienii aflati in varsta de populatie activa, intre 15 si 49 de ani.
Pentru a preveni imbolnavirile medicii recomanda adaptarea tinutei la vremea de afara, evitarea bauturilor reci si efectuarea de activitati sportive menite sa intareasca sistemul imunitar.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

INTERVIU. Daniel Buzdugan: „Să ne preocupăm mai puțin de grijile de multe și să acordăm mai mult atenția lui Dumnezeu”

Orice întâlnire cu Daniel Buzdugan este ea însăși un început de bucurie. Savuros în abordare, familiar de prietenos, realizatorul...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect