fbpx
Acum citesti:
TEDx, la Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

TEDx, la Sibiu

TEDx Sibiu are loc în acest an pe 24 noiembrie, la Teatrul Gong. TEDx este un eveniment non-profit, despre care organizatorii spun că își dorește să fie un catalizator al progresului comunității, un loc unde se oferă noi perspective, se redefinesc idei și se porvoacă participanții să iasă din zona de confort. Conferințele susținute la Sibiu aduc vorbitori cu inițiativă din diverse domenii, oameni care au reușit prin voință, inovație și curaj să schimbe o parte a lumii din jurul lor. Anul acesta sunt invitați scriitori, fotografi, ONG-iști, regizori etc, dornici să împărtășeacă din experiențele lor. Printre ei se numără Rareș Helici, fotograf, Ciprian Ciocan, directorul Fundației Comunitare, Radu Vancu, poet, Cristian Cișmaru, directorul Festivalului Transilvania Gastronomică, Emiliya Angelova, director Operațional MOVE.BG, Alin Vaida, fondator Jazz in the park, Bogdan Vaida, fondator Classic Unlimited și Crina Gilia, host.

TEDx a fost adus în Sibiu în urmă cu un an, de arhitectul Oana Fofircă. Ea este cea care se ocupă, în mod voluntar, de organizarea conferinței. Chiar dacă arhitectura nu are nicio legătură cu social media, tânăra spune că a inspirat-o evenimentul de la Cluj și că și-a dorit ca și Sibiul să aibă o astfel de întâlnire. Consideră că, deși orașul nostru este plin de evenimente, TEDx este singular din multe puncte de vedere. Ediția din 2017 a fost un succes și a încurajat-o pe Oana să meargă mai departe.
Anul acesta sunt așteptați aproximativ 100 de participanți, pe lângă voluntari.
„Este un eveniment care dă un plus de valoare orașului. Ideile din cadrul său sunt menite să stârnească o motivație, să impulsioneze lucrurile în plan local și să ne ajute pe viitor”, spune Oana Fofircă.  
Toate detaliile și noutățile pot fi urmărite pe pagina de Facebook TEDxSibiu sau pe site.
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.