3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Direcția Generală de Asistență Socială Sibiu caută asistenți maternali

Cele mai citite

Sibienii interesați să devină „părinte de profesie”, pot aplica pentru poziția de asistent maternal profesionist. În prezent, în județul Sibiu, 252 de copii se află în plasament, în grija a 152 de asistenți maternali.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu a lansat proiectul „TEAM – UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. Această campanie își propune să identifice și să recruteze persoanele care sunt interesate de profesia de asistent maternal profesionist.
Asistentul maternal profesionist (AMP) este o persoana fizică, atestată, care asigură, la domiciliul propriu, creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor primiţi în plasament, pentru ca aceștia să se dezvolte armonios. În prezent, în judeţul Sibiu, există 152 de asistenţi maternali profesionişti, care au în îngrijire 252 de copii, potrivit DGASPC Sibiu. 
Persoanele interesate de această vocație trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie domiciliate în județul Sibiu și să aibă acces la servicii medicale și de educație. Ei trebuie să prezinte garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor de părinte, și anume creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi. Pentru a confirma aceste atribute vor fi analizate comportamentul candidatului în societate, starea de sănătate, dar şi profilul psihologic. Posibilii asistenți maternali trebuie să aibă în folosinţă o locuinţă care asigură necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă. De asemenea, ei trebuie să fie dispuși și pregătiți să primească în plasament copii, cu vârsta cuprinsă între 0 şi 7 ani, și în regim de urgenţă.
Există o serie de atribute ce îi descalifică pe doritori din a deveni asistenți maternali profesioniști. Nu sunt admise atitudini discriminatorii față de de vârsta copilului, apartenenţa etnică, religie sau stare de sănătate. Sunt excluse persoanele care au suferit o condamnare judecătorească pentru infracțiuni incompatibile cu această profesie, dar și părinții decăzuți din drepturi, persoanele care suferă de boli psihice sau boli cronice transmisibile sau care au proprii copii daţi în plasament.
Pe lângă indemnizația de creștere a copilului, asistenții maternali primesc anumite beneficii financiare. Acestea includ: salariul (minim pe economie – 2230 lei/lună), o indemnizație de hrană de 346 de lei brut pe lună, dar și vouchere de vacanță în valoare de 1450 lei pe an. În unele cazuri se pot primi și sporuri, precum un spor de 15% pentru al II- lea copil primit în plasament, un spor de 25% pentru plasamentul unui copil cu dizabilităţi, un spor de 10% pentru condiții periculoase de muncă sau un spor de 5 % pentru continuitate. La aceste sume se adaugă alocaţia lunară de plasament în cuantum de 600 lei pentru fiecare copil, iar dacă copilul este încadrat în grad de handicap, beneficiază de alocaţie lunară de plasament majorată cu 50%, respectiv 900 lei.
Sibienii interesați pot să se prezinte la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu de pe strada Mitropoliei, la Serviciul Management de caz pentru Asistenţă Maternală, sau să apeleze la managerul de proiect TEAM UP Adela Stanciu (numărul de telefon 0751174404), pentru a primi toate informaţiile necesare şi a fi consiliate de specialiştii serviciului.
Mai multe informaţii referitoare la condiţiile de atestare ca asistent maternal profesionist sunt disponibile și pe site-ul DGASPC Sibiu.
 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO/VIDEO – Protest după alegeri: „Tinerii vă spun în cor/Nu votați un dictator”

Peste 300 de tineri protestează, luni seara, în Piața Universității,, împotriva candidatului la președinție ajuns în turul doi cu...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect