22.3 C
Sibiu
marți, mai 21, 2024

Infracționalitatea, în creștere la Sibiu. Lipsa politiștilor, o posibila cauză!

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Infracționalitatea este în continuă creștere la Sibiu în ciuda eforturilor polițiștilor de a stopa acest fenomen. În trimestrul III al acestui an au fost înregistrate 2815 infracțiuni, cu 188 mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Dintre acestea cele mai multe fapte, peste 1800, au fost infracțiuni de natură judiciară, 176 au fost infracțiuni de natură economico-financiară iar restul au fost infracțiuni de altă natură.

”Înregistăm o ușoară creștere în ceea ce înseamnă rata infractionalității sesizate. Pe de-o parte această creștere, de aproape 7% este generată de infracțiunile care au fost constatate de către polițiștii care acționează în stradă ca urmare a acțiunilor desfășurate zilnic, pe de altă parte infracționalitatea este în creștere și din cauza faptului că avem o o ușoară creștere în ceea ce privește infracționalitatea contra patrimoniului și infracționalitatea contra persoanei.”, a declarat comisar-sef Lucian Tarnu, adjunct al sefului Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.
În ceea ce privește infracționalitatea contra patrimoniului creșterea este de peste 5 procente, de la 1129 de sesizări în trimestrul III al lui 2017 la 1188 în 2018.
Polițiștii au și o explicație pentru creșterea fenomenului infracțional. Mai ales în cazul zonelor rurale unde numărul de polițiști este cu aproape 30% mai mic decât prevede organigrama. Chiar și așa însă oamenii legii spun că timpul de răspuns este unul bun.
”În mediul urban avem un timp de reacție destul de bun, a crescut undeva la 85% timpul de reacție în care polițistul ajunge la fața locului, până în 10 minute, o problemă o avem în mediul rural din cauza lipsei de efective și a distanțelor mult mai mari pe care polițiștii trebuie să le parcurgă. Aici timpul de reacție este relativ mai scăzut, 73% este procentul în care polițiștii ajung până în 10 minute. În mediul rural ne confruntăm cu o lipsă de personal de aproximativ 30% din numărul polițiștilor de care noi avem nevoie și pe care îi avem trecuți în statul de funcții.”, a mai adăugat Lucian Tarnu.
În mediul rural infracționalitatea a crescut cu peste 32 de procente. Au fost înregistrate un număr de 977 de infracțiuni cu peste 230 mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.
La momentul de față siguranța cetățenilor este asigurată zilnic 146 de polițiști care acționează atât în mediul urban cât și în mediul urban. Lor li se adauga 15 jandarmi și 2 polițiști locali.
 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Cvadruplu campion național la culturism. Robert Frățilă – cel mai bun junior din țară

Sportivul sibian Robert Frățilă leagă succes după succes în competițiile de culturism naționale și internaționale. În week-end, la Campionatul...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect