Connect with us

Sport

CSM Sibiu 3-2 SCM Craiova

Georgian Fulea

Publicat

pe

volei
Bannet continental 29 aprilie

  CSM Sibiu a obţinut cea de-a treia victorie în Divizia A la volei feminin. Fetele lui Branko Gajic au învins SCM Craiova cu scorul de 3-2 (22-25; 25-19; 20-25; 25-22; 16-14) într-o partidă ce a stat sub semnul echilibrului pe toată durata ei. Meciul s-a jucat în Sala de sport a Liceului Brukenthal deoarece Sala Transilvania era „ocupată” datorită târgului de încălţăminte şi îmbrăcăminte iar Sala Mică de lângă Teatrul Radu Stanca a fosta gazda unui turneu de baschet masculin U15.

 

Mărţişorul a venit mai devreme

Jocul a început cu un pic de întârziere din cauza suporterilor, dar de data aceasta nu printr-un context negativ, ci unui pozitiv, aceştia s-au îndreptat către fete şi le-au înmânat câte o garoafă. Astfel, mărţişorul a venit mai devreme pentru acestea, iar gestul a fost foarte bine primit atât de jucătoare cât şi de publicul prezent.

Început bun, finish opus

Primul set a început în favoarea ardelencelor, Sibiul a ajuns să conducă detaşat cu 11-6 sau 17-13. Din acest punct, totul s-a rupt, craiovencele au egalat la 20 şi au finalizat revenirea cu câştigarea primei părţi 25-22.

Serviciul, atuul setului 

Al doilea set a fost în totalitate al fetelor noastre. Deşi prima parte a lui nu a consminţit o diferenţă mare între cele două team-uri, chiar şi aşa, nici un moment nu pare a se fi pus problema cine îl va câştiga. După o primă parte bună, de la punctul 17, voleibalistele conduse de un serviciu foarte bun al Denisei Viloiu şi Alexandrei Ariton, plus un atac pe fază ofensivă a ultimei şi a Gabrielei Dancu au făcut punct după punct şi s-au oprit doar la 24-17, le-au lăsat două puncte fetelor din judeţul Dolj şi apoi au terminat 25-19. 

La mâna oltencelor

Al treilea nivel a fost dominat în mare parte de craiovence, jucătoare care au început tare având pe rând un avans de 6-2, 8-5 şi 11-8. De aici sibiencele s-au apropiat la 11-10, iar până la 15-16 au fost aproape de fetele din Bănie. Din acest moment a venit desprinderea, oaspetele au ajuns la 21-16 iar până la scorul final de 25-20 nu a mai avut nevoie de prea multă muncă.

„A căzut, nu a căzut”

Chiar dacă al patrulea set a început cu un serviciu în out al Denisei Viloiu, totuşi acest lucru pare a nu fi contat, jucătoarele din Sibiu au preluat rapid conducerea, 5-3. De aici s-au desprins la 10-4. Apoi a urmat o apropiere la 12-10 şi 14-11, moment hilar când în urma unui atac al oltencelor, acestea s-au oprit crezând că mingea a căzut jos, dar totuşi nu a fost aşa, ci a fost scoasă în ultimul moment de transilvănence, care au continuat exact cum trebuie şi au atins borna 15. Ele au ajuns la 18-12 şi 19-14, avans care părea mai mult decât suficient, dar nu a fost aşa şi doljencele au recuperat fantastic ajungând chiar să conducă cu 21-20. Crucial pentru intrarea în decisiv au fost cele două puncte care au urmat, pe care ardelencele le-au luat datorită serviciului excelent, lucru ce a constituit baza principală a succesului sibian. Astfel, scorul reprizei cu numărul 4 a fost 25-22. 

Final antologic

Ultimele 30 de puncte ale jocului au fost la o intensitate superioară şi au dat impresia că în acel moment ar fi început meciul. Setul final a început echilibrat, şi chiar dacă gazdele au condus cu 7-5, până la 10, partida a fost a fiecăruia. Apoi, oaspetele s-au desprins la 13-10 şi 14-12, scor la care părea că totul s-a terminat. Totuşi, fetele lui Gajic au reuşit să găsească o apărare foarte bună, atacuri eficiente şi serviciu ce a pus probleme apărării adverse şi au reuşit revenirea.

Finalul a fost antologic, ele au reuşit 4 puncte consecutive şi de la 12-14, s-a ajuns la 16-14 şi la o victorie exceptionala. După acest succes important, CSM Sibiu a ajuns la 3 victorii în acest sezon. Voleibalistele nu vor părăsi oraşul de pe malul Cibinului, ci vor înfrunta miercuri pe CSM Lugoj, echipă aflată un loc mai sus. Meciul se va juca de la ora 16,30 în Sala Transilvania.

 

 

 

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *