Fotbalul sibian față în față cu istoria. FC Hermannstadt are șansa să devină prima echipă de fotbal din județul Sibiu care câștigă Cupa României. Ar fi un eveniment istoric și fără precedent pentru fotbalul sibian, în condițiile în care în toată istoria sa acesta nu a trăit un moment în care o echipă din județ să obțină un trofeu intern, Cupa României sau titlul de campioană în prima divizie a fotbalului românesc.
Până în acest moment, județul Sibiu are două finale de Cupa României jucate de FC Hermannstadt în 2018 și Flacăra Mediaș în 1951 (învinse de CS Universitatea Craiova respectiv CCA București) și un titlul de vice-campioană națională în Campionatul Național de Fotbal obținut de Societatea de Gimnastică Sibiu în 1931 (învinsă în finala Campionatului de formația Uzinele și Domeniile Reșița, actualmente CSM Reșița).
Totodată, FC Hermannstadt ar putea deveni a 25-a echipă din România care își trece în palmares trofeul Cupa României. Astăzi, 14 mai, de la ora 20.30, la Arad, pe stadionul Francisc Neuman, fotbaliștii sibieni se luptă pentru trofeu cu CFR Cluj. Câștigătoarea Cupei României va merge în UEFA Europa League. Din păcate, pentru Sibiu, în cazul în care își adjudecă trofeul, FC Hermannstadt nu va putea evolua în cea de-a doua competiție inter-cluburi europeană din cauză că este în insolvență.
Avem însă o palidă consolare pentru suporterii echipei sibiene. Totuși, la începutul viitorului sezon, dacă FC Hermannstadt va cuceri Cupa României, va disputa Supercupa României cu viitoarea campioană a Superligii, cel mai probabil cu FCSB.
Din păcate, suporterii sibieni au din nou senzația de deja-vu în ceea ce privește o posibilă participare în cupele europene. Și în 2018, când FC Hermannstadt a jucat finala Cupei cu Universitatea Craiova, nu am avut șansa să ne batem pentru cupele europene. În 2018, nu am putut obține licența pentru Europa din cauză că clubul sibian era unul de drept public, lucru interzis din partea UEFA în ceea ce privește participarea în cupele europene. La acel moment, sibienii ar fi putut evolua tot în UEFA Europa League. Și atunci și acum, echipa a avut aceeași principali finanțatori.

Măldărășanu și fotbaliștii sibieni pot intra în istoria fotbalului românesc
Antrenorul principal, Marius Măldărășanu și fotbaliștii săi sunt artizanii calificării în finala competiției. Au egalat performanța lui Alexandru Pelici și foștilor fotbaliști sibieni din 2018, dar o pot depăși, în sensul de a-și adjudeca trofeul. „Foarte mare bucurie. Este prima finală ca antrenor. Îmi doresc să câștig un trofeu, e momentul propice. Mai avem un meci. A fost ceva extraordinar. Suntem acolo, ce va dori Dumnezeu. Finalele nu se joacă, se câștigă și vom da totul. Vom încerca să câștigăm un trofeu”, afirmă Marius Măldărășanu, aflat de 4 ani pe banca formației sibiene. Acesta a adus echipa din Liga 2 și în ultimii 3 ani s-a bătut în Superligă pentru un loc de play-off. Cine știe, poate ratarea play-off-ului în ultimele 3 sezoane s-ar compensa cu cucerirea Cupei României?
Totodată, Silviu Balaure, unul dintre jucătorii de bază ai lui FC Hermannstadt, visează cu ochii deschiși la trofeu: „Ne dorim foarte mult să câștigăm Cupa României și play-out-ul. Sper ca suporterii să vină alături de noi mereu”.
Portarul Cătălin Căbuz și căpitanul Ionuț Stoica sunt singurii fotbaliști ai lui FC Hermannstadt care au jucat finala Cupei României și în 2018.
FC Hermannstadt nu a putut cere licența pentru cupele europene, din cauza insolvenței
FRF a anunţat lista cluburilor care au primit licenţă pentru participarea la competiţiile masculine de club UEFA, sezonul 2025/2026. „Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor a pronunţat hotărârile în data de 17 aprilie 2025. Conform RNCL&SF, ediţia 2024 şi RNLCCFCU, ediţia 2024, cluburile au putut face apel până la data de 22 aprilie 2025. Comisia de Apel a pronunţat hotărârile în data de 29 aprilie 2025”, precizează federaţia.
Următoarele cluburi au primit licenţă pentru participarea la competiţiile masculine de club UEFA, sezonul 2025 – 2026, ca urmare a constatării îndeplinirii cerinţelor minime stabilite în Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de sustenabilitate financiară, ediţia 2024 sau în Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor pentru participarea la competiţiile feminine de club UEFA, ediţia 2024: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Universitatea Cluj, Farul Constanţa, CFR 1907 Cluj, FC Rapid 1923, FCSB și Universitatea Craiova. Federația nu a nominalizat cluburile care au încercat să obțină licența pentru participarea în cupele euroene, dar nu au primit licența.

Finală de Cupa României în premieră la Arad
În urma ședinței Comitetului Executiv al FRF, s-a stabilit ca ultimul act al actualei ediții a Cupei României să se dispute pe stadionul „Francisc Neuman” din Arad. Astfel, finala Cupei României va fi găzduită, în premieră, de stadionul Francisc Neuman din Arad.
Sibiul a fost în cărți să găzduiască finala Cupei României din acest an, pentru al treilea an consecutiv, după 2024 și 2025. Calificarea echipei sibiene în ultimul act al Cupei a făcut ca Federația să schimbe locul de desfășurare a Finalei, de la Sibiu la Arad. Trebuie menționat că municipiull Arad nu s-a aflat printre cele 6 arene selectionate inițial de Federație pentru găzduirea finalei Cupei României. FRF a avut inițial pe listă 6 arene, ca variante pentru meciul cu trofeul pe masă. Jumătatea dintre ele erau din București. Acestea au fost: Arena Națională, Steaua, Giulești, Craiova („Ion Oblemeco”), Sibiu (Municipal) și Sfântu Gheorghe (Sepsi Arena).
Drumul spre finală
AFC HERMANNSTADT: CSM Focșani 3-0 – turul 4, Unirea Ungheni 2-1, Farul Constanța 1-1, Politehnica Iași 0-0 – faza grupelor, Politehnica Iași 1-0 – baraj de calificare, ACSM Reșița 4-0 – sferturi, Rapid București 1-0 – semifinale
CFR CLUJ: Campionii FC Argeș 2-2, Ceahlăul Piatra Neamț 2-1, FC Rapid 1923 2-0 – faza grupelor, Universitatea Craiova 6-4 d. pen. – sferturi, Farul Constanța 4-1 – semifinale
FC Hermannstadt a jucat finala și în 2018
CS Universitatea Craiova a cucerit Cupa României la fotbal, în 2018, după o pauză de 25 de ani, pe Arena Naţională din Bucureşti, graţie victoriei cu 2-0 (1-0) în finala cu formaţia de ligă secundă FC Hermannstadt. Brazilianul Gustavo (30) şi Alexandru Mitriţă (58) au marcat golurile succesului formaţiei din Bănie, la ediţia cu numărul 80 a Cupei României.
Revelaţia competiţiei a început mai bine partida şi a avut primele ocazii de gol, prin Tătar (3), care a tras din lovitură liberă, puţin pe lângă poartă, şi Dâlbea (18) care a reluat cu capul alături de ţintă.
Universitatea a deschis scorul prin Gustavo, cu un şut din marginea careului, la colţul lung (30). Până la pauză, craiovenii şi-au creat şi alte ocazii de gol, dar Căbuz a respins şutul lui Zlatinski (34), iar Băluţă (40), scăpat singur spre poartă, a fost blocat in extremis. Zlatinski (40) a tras pe lângă poartă. FC Hermannstadt a avut o situaţie cu potenţial, dar şutul lui Rusu (41), de la 30 de metri, s-a dus pe lângă poartă. În partea secundă, Petrescu a reluat peste poartă (52) din situaţie bună.
Universitatea a marcat al doilea gol în min. 58, când Băluţă a scăpat din nou singur spre poartă şi l-a servit ideal pe Mitriţă. Băluţă (77) a şutat peste poartă din careu, iar peste câteva zeci de secunde a fost blocat de portarul Cabuz în afara careului.
Universitatea şi-a trecut în palmares, în 2018, al şaptelea său trofeu în Cupa României, după cele din 1977, 1978, 1981, 1983, 1991 şi 1993. În drumul său către trofeu, Universitatea le-a eliminat pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (2-0), CS Afumaţi (3-2, după prelungiri), Dinamo (1-0) şi FC Botoşani (5-1 şi 1-2).
Până în finală, FC Hermannstadt a trecut de Industria Galda de Jos (3-1), FC Voluntari (1-0), Juventus Bucureşti (2-0), FCSB (3-0) și în semifinale de Gaz Metan Mediaş (1-0 şi 3-2).
FC Hermannstadt devenea, în 2018, prima echipă de ligă inferioară care joacă finala Cupei României după 36 de ani. În 1982, FC Baia Mare era învinsă de Dinamo București. Dacă se impune în finală, echipa sibiană ar fi devenit prima echipă de ligă secundă care câștigă trofeul după 43 de ani, călcând pe urmele Rapidului.
CS Universitatea Craiova – FC Hermannstadt 2-0 (1-0)
Au marcat: Gustavo Di Mauro Vagenin (30), Alexandru Mitriţă (58).
Bucureşti, Arena Naţională: 30.642 spectatori, 6.000 de sibieni
Cupa României – finala
Au evoluat echipele:
Universitatea Craiova: 51. Miodrag Mitrovic – 4. Răzvan Popa, 6. Renato Kelic, 2. Tiago Ferreira – 27. Ivan Martic, 8. Alexandru Mateiu, 23. Hristo Zlatinski (căpitan), 11. Nicuşor Bancu – 7. Gustavo Di Mauro Vagenin (14. Dominik Glavina, 74), 10. Alexandru Băluţă (30. Radoslav Dimitrov, 90), 28. Alexandru Mitriţă (36. Andrei Burlacu, 84). Antrenor: Devis Mangia
Rezerve neutilizate: 49. Laurenţiu Popescu – 5. Vladimir Screciu, 21. Fausto Rossi, 26. Andre Santos.
AFC Hermannstadt: 1. Cătălin Căbuz – 91. Alexandru Coman, 27. Radu Crişan, 4. Ionuţ Stoica, 17. Daniel Tătar – 5. Răzvan Dâlbea (căpitan; 8. Alexandru Curtean, 64), 15. Robert Boboc – 14. Andrei Hergheligiu (10. Cosmin Neagu, 69), 90. Bogdan Rusu, 7. Petrişor Petrescu – 89. Dragoş Blănaru (44. Lucian Dumitriu, 77). Antrenor: Alexandru Pelici
Rezerve neutilizate: 12. Toma Niga – 6. Cătălin Pârvulescu, 24. Cristian Danci, 29. Mihai Stancu.

Flacăra Mediaș, prima echipă din județ care a a jucat finala Cupei, în 1951
Flacăra Mediaș, predecesoarea echipei Gaz Metan Mediaș, pierdea finala Cupei României, în 1951, cu CCA București, adică actuala CSA Steaua. Atunci, pentru Flacăra Mediaș jucau: Ioan Varday – Mihai Luca, L. Szabó, Victor Dumitrescu, Molnar – Ion Costea, Iuliu Pop, Ioan Papay, Șarlea (înlocuit de A. Coman) – Szasz, T. Moldoveanu, iar antrenorul echipei era Codruț Niculae.
Tabloul Cupei României 2024/2025
Turul 1
Miercuri, 31 iulie 2024
ACS SR Municipal Braşov – CS Universitar din Alba Iulia 0-4
ACS Minerul Lupeni – CSM Jiul Petroşani 0-1 (după prel.)
SC Olimpia MCMXXI Satu Mare – CS Minaur Baia Mare 1-5
ACS Aro Muscelul C-Lung Muscel – CSM Flacăra Moreni 4-2
ACS KSE Târgu Secuiesc – AFC Odorheiu Secuiesc 0-2
CSO Petrolul Potcoava – ACS Oltul Curtişoara (după prel.) 1-0
ACS Cozia Călimăneşti – ACS Viitorul Dăeşti 1-7
CSO Turceni – CS Gilortul Târgu Cărbuneşti 0-7
AFC Voinţa Lupac – CS Phoenix Buziaş 5-0
CS Metalurgistul Cugir – ACS Mediaş 2022 (după prel.) 4-1
ACS Industria Galda – CSM Unirea Alba Iulia 0-10
ACS Viitorul Sântimbru – CS Sănătatea Servicii Publice 1-4
CSM Avântul Reghin – ACS Tg. Mureş 1898-MSE 1898 7-0
CSM Victoria Carei – CSM Olimpia Satu Mare 1-7
CS Lotus Băile Felix – ACSC Crişul Sântandrei 3-6 (după penalty-uri)
CS Bihorul Beiuş – CS Gloria Lunca-Teuz Cermei 1-2 (după prel.)
CS Socodor – ACS Progresul Pecica 0-5
ACS ACB – CS Şoimii Lipova 3-1
CS Avântul Periam – CSC Peciu Nou 1-2
AS FC Rapid Brodoc – CSM Vaslui 7-6 (după penalty-uri)
CS Aerostar Bacău – CSM Bacău 5-4 (după penalty-uri)
CS Voinţa Cudalbi 2015 – AFC Viitorul Onești 3-2
CS Sporting Lieşti – ACS Unirea Braniştea 2-1
CS Axiopolis Cernavodă – CS Gloria Băneasa 0-1
ACS Înainte Modelu – AS FC Agricola Borcea 0-2
ACS Progresul Fundulea – ACS Recolta Gheorghe Doja 1-5
ACS Voinţa Limpeziş – CSM Râmnicu Sărat 1-3
CS Sporting Roşiori 2008 – SCM Dunărea 2020 Giurgiu 1-2
CSL Ştefăneştii de Jos – ACS LPS HD Clinceni 4-2
CS Păuleşti – CSO Plopeni 1-3
CS Tricolorul Breaza – AS FC Pucioasa 1-2
ACS Lupii Profa – ACS Unirea Bascov 4-0
ASC Ciucaş Tărlungeni – ACS Kids Tâmpa 2015 Braşov 0-3
Joi, 1 august 2024
CSM Pașcani – CS Știința Miroslava 3-0
Nu s-au disputat:
CS Minerul 1947 Ocna Dej – ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj
CSO Viitorul Darabani – ACS Şomuz Fălticeni
ACS Hamangia Baia – AFC 1919 Dacia Unirea Brăila
ACS Viitorul Şuţeşti – CS Viitorul Ianca
Turul 2
Miercuri, 7 august 2024
ACS Progresul Pecica – SSU Politehnica Timișoara 3-3, 3-5 la penalty-uri
CSM Olimpia Satu Mare – SCM Zalău 0-4
ACS Șomuz Fălticeni – CSM Bucovina Rădăuți 2-2, 4-5 la penalty-uri
CSM Pașcani – AS FC Rapid Brodoc 2-1
CS Voința Cudalbi 2015 – CS Sporting Liești 1-2
CS Aerostar Bacãu – ACS FC Bacău 1-3
AFC Odorheiu Secuiesc – CSM Focșani 2007 0-1
CSM Râmnicu Sărat – AFC Metalul Buzău 1-1, 1-3 după prelungiri
CS Viitorul Ianca – AFC 1919 Dacia Unirea Brăila 1-2
ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov – ACS Olimpic Cetate Râșnov 2-1
ASC Olimpic Zărnești – AFC Câmpulung – Muscel 2022 2-2, 2-3 după prelungiri
ACS Aro Muscelul Câmpulung Muscel – AS FC Pucioasa 3-0
CSO Plopeni – CS Blejoi 0-2
CSL Ștefăneștii de Jos – CS Tunari 1-5
CS Dinamo București – CS Afumați 2-4
SC Popești-Leordeni – AFC Progresul 1944 Spartac 2-1
ACS Recolta Gheorghe Doja – AS FC Agricola Borcea 2-2, 4-5 la penalty-uri
SCM Dunărea 2020 Giurgiu – CSM Cetatea Turnu Mãgurele 4-1
CS Minaur Baia Mare – CSM Sighetu Marmației 3-2
CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud – FC Unirea Dej 1-0
ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj – CS Sănătatea Servicii Publice 1-4
ACSC Crișul Sântandrei – FC Bihor Oradea 1-2
ACS ACB – CS Gloria Lunca-Teuz Cermei 0-3
CSC Peciu Nou – CSC Dumbrăvița 1-2
AFC Voința Lupac – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 0-2
CSM Avântul Reghin – CS Unirea Ungheni 2018 0-1
CS Metalurgistul Cugir – CS Universitar din Alba Iulia 1-3
CSM Unirea Alba Iulia – CSM Deva 15-0
CSM Jiul Petroșani – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1-1, 2-2, 3-4 la penalty-uri
CS Gilortul Târgu Cãrbunești – SCM Râmnicu Vâlcea 3-3, 4-5 după prelungiri
ACS Lupii Profa – ACS Viitorul Dăești 4-2
CSO Petrolul Potcoava – ACSO Filiași 3-1
ACS Vedița Colonești – CSM Alexandria 1-4
Joi, 8 august 2024
CS Gloria Băneasa – AFC Dunărea 2005 Călărași 0-2
Turul 3
Miercuri, 14 august 2024
CS Minaur Baia Mare – SCM Zalău 0-0, 1-0 după prelungiri
CS Sănătatea Servicii Publice – CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud 4-1
CS Universitar din Alba Iulia – CS Unirea Ungheni 2018 0-1
CSM Unirea Alba Iulia – CSC 1599 Şelimbăr 2-1
ACS Kids Tâmpa 2015 Braşov – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 1-3
CS Gloria Lunca-Teuz Cermei – FC Bihor Oradea 2-2, 2-6 după prelungiri
SSU Politehnica Timișoara – CSC Dumbrăviţa 1-2
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – ACSM Reşiţa 0-2
AFC Câmpulung – Muscel 2022 – AFC Chindia Târgovişte 2-0
SCM Râmnicu Vâlcea – CS Mioveni 3-2
CSO Petrolul Potcoava – FCU 1948 Craiova 0-1
ACS Lupii Profa – CSM Slatina 1-6
SCM Dunărea 2020 Giurgiu – CSM Alexandria 2-3
CS Concordia Chiajna – Steaua Bucureşti 0-0, 0-0, 4-1 după penalty-uri
SC Popeşti-Leordeni – CS Tunari 2-1
CS Blejoi – SC FC Voluntari 2-3
CS Afumaţi – FC Metaloglobus Bucureşti 2-1
AS FC Agricola Borcea – AFC Dunărea 2005 Călăraşi 1-1, 1-1, 5-3 după penalty-uri
AFC 1919 Dacia Unirea Brăila – AFC Metalul Buzău 1-5
ACS FC Bacău – ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ 0-1
CSM Paşcani – CSM Bucovina Rădăuţi 2-0
Joi, 15 august 2024
ACS Aro Muscelul Câmpulung Muscel – ACS Campionii Fotbal Club Argeş 1-2
CS Sporting Lieşti – CSM Focşani 2007 2-3
Joi, 22 august 2024
ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CS Corvinul 1921 Hunedoara 0-3
Play-off
Marți, 27 august 2024
FC Bihor Oradea – CSM Reșița 1-3 (1-0)
Minaur Baia Mare – SCM Râmnicu Vâlcea 2-3 (0-2)
Sănătatea Servicii Publice – AFC Câmpulung-Muscel 2022 2-1 (0-0)
CSC Dumbrăvița – ACS Petrolul 52 Ploiești 1-1 (0-0), 1-1 și 4-5 la penalty-uri
Miercuri, 28 august 2024
Concordia Chiajna – Politehnica Iași 0-2 (0-1)
CSM Focșani – FC Hermannstadt 0-3 (0-1)
CSM Alexandria – FC Botoșani 0-1 (0-0)
CSM Pașcani – Ceahlăul Piatra Neamț 0-2 (0-0)
CSM Unirea Alba Iulia – FCU 1948 Craiova 1-1 (0-1), 1-1 după prelungiri, 5-4 după penalty-uri
Agricola Borcea – CSM Slatina 1-1 (1-0), 2-2 după prelungiri, 4-3 la penalty-uri
SC Popești-Leordeni – Unirea Ungheni 0-2 (0-1)
FC Voluntari – Dinamo 1948 București 0-1 (0-1)
Joi, 29 august 2024
Metalul Buzău – Universitatea Cluj 1-0 (0-0)
CS Afumați – Gloria Buzău 0-0 (0-0), 1-1 după prelungiri, 5-3 la penalty-uri
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Unirea Slobozia 1-0 (0-0)
Campionii FC Argeș – Corvinul Hunedoara 2-0 (0-0)
Grupele Cupei României
– ETAPA 1 –
GRUPA A
Marți, 29 octombrie, 21:00: Campionii FC Argeș – CFR Cluj 2-2
Miercuri, 30 octombrie, 15:00: CS Afumați – Ceahlăul Piatra Neamț 0-0
Joi, 31 octombrie, 21:00: FC Botoșani – FC Rapid 1923 0-2
FC Rapid 1923 1 1 0 0 2-0 3
Campionii FC Argeș 1 0 1 0 2-2 1
CFR Cluj 1 0 1 0 2-2 1
CS Afumați 1 0 1 0 0-0 1
Ceahlăul 1 0 1 0 0-0 1
FC Botoșani 1 0 0 1 0-2 0
GRUPA B
Marți, 29 octombrie, 14:30: Agricola Borcea – ACS Petrolul 52 0-3
Miercuri, 30 octombrie, 21:00: Dinamo – FCSB 0-4
Joi, 31 octombrie, 18:30: Metalul Buzău – Universitatea Craiova 1-0
FCSB 1 1 0 0 4-0 3
ACS Petrolul 52 1 1 0 0 3-0 3
Metalul Buzău 1 1 0 0 1-0 3
Universitatea Craiova 1 0 0 1 0-1 0
Agricola Borcea 1 0 0 1 0-3 0
Dinamo 1 0 0 1 0-4 0
GRUPA C
Marți, 29 octombrie, 18:00: Politehnica Iași – UTA Arad 1-1
Miercuri, 30 octombrie, 15:00: Unirea Ungheni – Hermannstadt 1-2
Joi, 31 octombrie, 16:15: Sănătatea Servicii Publice – Farul Constanța 1-1
Hermannstadt 1 1 0 0 2-1 3
UTA Arad 1 0 1 0 1-1 1
Politehnica Iași 1 0 1 0 1-1 1
CS Sănătatea 1 0 1 0 1-1 1
Farul Constanța 1 0 1 0 1-1 1
Unirea Ungheni 1 0 0 1 1-2 0
GRUPA D
Miercuri, 30 octombrie, 15:00: SCM Rm. Vâlcea – ACSM Reșița 0-1
Miercuri, 30 octombrie, 15:45: CSM Unirea Alba Iulia – Sepsi OSK 1-0
Miercuri, 30 octombrie, 18:00: AFK Csikszereda – Oțelul Galați 2-1
AFK Csikszereda 1 1 0 0 2-1 3
Unirea Alba Iulia 1 1 0 0 1-0 3
ACSM Reșița 1 1 0 0 1-0 3
Oțelul Galați 1 0 0 1 1-2 0
SCM Rm. Vâlcea 1 0 0 1 0-1 0
Sepsi OSK 1 0 0 1 0-1 0
– ETAPA 2 –
GRUPA A
Marți, 3 decembrie: CS Afumați – FC Rapid 1923 0-3
Miercuri, 4 decembrie: Campionii FC Argeș – FC Botoșani 0-3
Joi, 5 decembrie: Ceahlăul Piatra Neamț – CFR Cluj 1-2
FC Rapid 1923 2 2 0 0 5-0 6
CFR Cluj 2 1 1 0 4-3 4
FC Botoșani 2 1 0 1 3-2 3
Ceahlăul 2 0 1 1 1-2 1
CS Afumați 2 0 1 1 0-3 1
Campionii FC Argeș 2 0 1 1 2-5 1
GRUPA B
Miercuri, 4 decembrie: Metalul Buzău – Dinamo 0-0, ACS Petrolul 52 – Universitatea Craiova 0-2
Joi, 5 decembrie: Agricola Borcea – FCSB 1-2
FCSB 2 2 0 0 6-1 6
Metalul Buzău 2 1 1 0 1-0 4
ACS Petrolul 52 2 1 0 1 3-2 3
Universitatea Craiova 2 1 0 1 2-1 3
Dinamo 2 0 1 1 1-4 1
Agricola Borcea 2 0 0 2 1-5 0
GRUPA C
Marți, 3 decembrie: Hermannstadt – Farul Constanța 1-1
Joi, 5 decembrie: Unirea Ungheni – UTA Arad 1-1, CS Sănătatea – Politehnica Iași 1-2
Hermannstadt 2 1 1 0 3-2 4
Poli Iași 2 1 1 0 3-2 4
Farul Constanța 2 0 2 0 2-2 2
UTA Arad 2 0 2 0 1-1 2
CS Sănătatea 2 0 1 1 2-4 1
Unirea Ungheni 2 0 1 1 1-2 1
GRUPA D
Marți, 3 decembrie: ACSM Reșița – Sepsi OSK 3-1
Miercuri, 4 decembrie: Unirea Alba Iulia – AFK Csikszereda 0-0
Joi, 5 decembrie: SCM Rm. Vâlcea – Oțelul Galați 2-4
ACSM Reșița 2 2 0 0 4-1 6
AFK Csikszereda 2 1 1 0 2-1 4
Unirea Alba Iulia 2 1 1 0 1-0 4
Oțelul Galați 2 1 0 1 5-4 3
SCM Rm. Vâlcea 2 0 0 2 2-5 0
Sepsi OSK 2 0 0 2 1-4 0
– ETAPA 3 –
GRUPA A
Joi, 19 decembrie: FC Rapid 1923 – CFR Cluj 0-2 (M. Kamara 17, Fică 81), Ceahlăul Piatra Neamț – FC Botoșani 0-1 (Chică-Roșă 39), CS Afumați – Campionii FC Argeș 2-0 (V. Dumitrache 22, Zaina 82)
1. CFR Cluj 3 2 1 0 6-3 7
2. Rapid București 3 2 0 1 5-2 6
3. FC Botoșani 3 2 0 1 4-2 6
4. CS Afumați 3 1 1 1 2-3 4
5. Ceahlăul Piatra Neamț 3 0 1 2 1-3 1
- Campionii FC Argeș 3 0 1 2 2-7 1
GRUPA B
Miercuri, 18 decembrie: FCSB – Universitatea Craiova 0-2 (Mora 45+1, Mitriță 84), Dinamo – Petrolul Ploiești 0-0, Agricola Borcea – Metalul Buzău 0-3 (Robu 14, Jozic 52, M. Manea 76)
1. Metalul Buzău 3 2 1 0 4-0 7
2. Universitatea Craiova 3 2 0 1 4-1 6
3. FCSB 3 2 0 1 6-3 6
4. Petrolul Ploiești 3 1 1 1 3-2 4
5. Dinamo 3 0 2 1 0-4 2
6. Agricola Borcea 3 0 0 3 1-8 0
GRUPA C
Miercuri, 18 decembrie: UTA Arad – Farul Constanța 1-5 (Ghezali 33 / I. Cojocaru 4, 20, Buta 28, Radaslavescu 45, Doicaru 74), Politehnica Iași – AFC Hermannstadt 0-0, CS Sănătatea – Unirea Ungheni 1-1 (Creț 63 / Cimpoeșu 1)
1. Farul Constanța 3 1 2 0 7-3 5
2-3. Politehnica Iași 3 1 2 0 3-2 5
FC Hermannstadt 3 1 2 0 3-2 5
4. CS Sănătatea 2 0 2 1 3-4 2
5. Unirea Ungheni 2 0 2 1 3-4 2
6. UTA Arad 2 0 2 1 3-7 2
Baraj de departajare: Politehnica Iași – Hermannstadt 0-1, după prelungiri, gol Ianis Stoica
GRUPA D
Marți, 17 decembrie: Oțelul Galați – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 0-0, ACSM Reșița – Csikszereda Miercurea Ciuc 0-0, Unirea Alba Iulia – SCM Rm. Vâlcea 3-1 (Indrei 14, 45+1, 83 / S. Ivan 58)
1. ACSM Reșița* 3 2 1 0 4-1 7
2. Unirea Alba Iulia* 3 2 1 0 4-1 7
3. AFK Csikszereda 3 1 2 0 2-1 5
4. Oțelul Galați 3 1 1 1 5-4 4
5. Sepsi OSK 3 0 1 2 1-4 1
6. SCM Rm. Vâlcea 3 0 0 3 3-8 0
* Ordinea primelor două a fost decisă în urma meciului de baraj: ACSM Reșița – Unirea Alba Iulia 1-0 (duminică, 23 februarie 2025)
Sferturi de finală
Marți, 1 aprilie 2025
Farul Constanța – Unirea Alba Iulia 3-0 (Ciobanu ‘8, Larie ’70-pen., Grigoryan ’88)
Miercuri, 2 aprilie 2025
ACSM Reșița – AFC Hermannstadt 0-4 (Antwi ’11, I. Stoica ’24-pen., Buș ’36, Neguț ’82)
Metalul Buzău – FC Rapid 1923 0-3 (Dobre ’54, Burmaz ’57, N’Jie ’73)
Joi, 3 aprilie 2025
CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-1 (Kamara ’60 / Baiaram ’50), 5-3 la 11 metri
Semifinale
Miercuri, 23 aprilie 2025
Hermannstadt – FC Rapid 1923 2-1 (T. Goncalves ’17, Buș ’90+4 / Burmaz ’85)
Joi, 24 aprilie 2025
CFR Cluj – Farul Constanța 4-1 (Graovac ‘1, Abeid ’42, L. Munteanu ’45, Emerllahu ’50 / Alibec ’36)
Finala
Finalele Cupei României
2023-2024, Stadion Municipal, Sibiu
Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați 2-2, 5-4 d.pen.
2022-2023, Stadion Municipal, Sibiu
Sepsi OSK – Universitatea Cluj 0-0, 5-4 d.pen.
2021-2022, Stadion Giulești, București
Sepsi OSK – FC Voluntari 2-1
2020-2021, Stadion ”Ilie Oană”, Ploiești
Universitatea Craiova – Astra 1-1, 3-2 d.prel.
2019-2020, Stadion ”Ilie Oană”, Ploiești
FCSB – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 1-0
2018-2019, Stadion „Ilie Oană”, Ploiești
FC Viitorul – Astra 1-1, 2-1 d.prel.
2017-2018, Arena Națională, București
CS U Craiova – FC Hermannstadt 2-0
2016-2017, Stadion „Ilie Oană”, Ploiești
FC Voluntari – Astra 1-1, 5-3 d.pen.
2015-2016, Arena Națională, București
CFR Cluj – Dinamo 2-2, 5-4 d.pen.
2014-2015, Arena Națională, București
FC Steaua București – Universitatea Cluj 3-0
2013-2014, Arena Națională, București
Astra – FC Steaua București 0-0, 4-2 d.pen.
2012-2013, Arena Națională, București
Petrolul – CFR Cluj 1-0
2011-2012,Arena Națională, București
Dinamo – Rapid 1-0
2010-2011, Stadion Tineretului, Brașov
Steaua – Dinamo 2-1
2009-2010, Stadion Emil Alexandrescu, Iași
CFR Cluj – FC Vaslui 0-0, 5-4 d.pen.
2008-2009, Stadion Tudor Vladimirescu, Tg. Jiu
CFR Cluj – FC Timișoara 3-0
2007-2008, Stadion Ceahlăul, Piatra Neamț
CFR Cluj – Unirea Urziceni 2-1
2006-2007, Stadion Dan Păltinișanu, Timișoara
Rapid – FCU Poli Timișoara 2-0
2005-2006, Stadion Național, București
Rapid – FC Național 0-0, 1-0 d.prel.
2004-2005, Stadion Cotroceni, București
Dinamo – Farul Constanța 1-0
2003-2004, Stadion Cotroceni, București
Dinamo – Oțelul Galați 2-0
2002-2003, Stadion Național, București
Dinamo – FC Național 1-0
2001-2002, Stadion Național, București
Rapid – Dinamo 2-1
2000-2001, Stadion Național, București
Dinamo – Rocar București 4-2
1999-2000, Stadion Național, București
Dinamo – Universitatea Craiova 2-0
1998-1999, Stadion Național, București
Steaua – Rapid 2-2, 4-2 d.pen.
1997-1998, Stadion Național, București
Rapid – Universitatea Craiova 1-0
1996-1997, Stadion Național, București
Steaua – FC Național 4-2
1995-1996, Stadion Național, București
Steaua – Gloria Bistrița 3-1
1994-1995, Stadion Național, București
Petrolul – Rapid 1-1, 5-3 d.pen.
1993-1994, Stadion Regie, București
Gloria Bistrița – Universitatea Craiova 1-0
1992-1993, Stadion Național, București
Universitatea Craiova – Dacia Unirea Brăila 2-0
1991-1992, Stadion Național, București
Steaua – Politehnica Timișoara 1-1, 3-2 d.pen.
1990-1991, Stadion Național, București
Universitatea Craiova – FC Bacău 2-1
1989-1990, Stadion 23 August, București
Dinamo – Steaua 6-4
1988-1989, Stadion Municipal, Brașov
Steaua – Dinamo 1-0
1987-1988, Stadion 23 August, București
Steaua – Dinamo – trofeul nu s-a acordat
1986-1987, Stadion 23 August, București
Steaua – Dinamo 1-0
1985-1986, Stadion 23 August, București
Dinamo – Steaua 1-0
1984-1985, Stadion 23 August, București
Steaua – Universitatea Craiova 2-1
1983-1984, Stadion 23 August, București
Dinamo – Steaua 2-1
1982-1983, Stadion 23 August, București
Universitatea Craiova – Politehnica Timișoara 2-1
1981-1982, Stadion 23 August, București
Dinamo București – FC Baia Mare 3-2
1980-1981, Stadion 23 August, București
Universitatea Craiova – Politehnica Timișoara 6-0
1979-1980, Stadion 23 August, București
Politehnica Timișoara – Steaua 1-1, 2-1 d.prel.
1978-1979, Stadion 23 August, București
Steaua – Sportul Studențesc 3-0
1977-1978, Stadion 23 August, București
Universitatea Craiova – Olimpia Satu Mare 3-1
1976-1977, Stadion 23 August, București
Universitatea Craiova – Steaua 2-1
1975-1976, Stadion 23 August, București
Steaua – CSU Galați 1-0
1974-1975, Stadion 23 August, București
Rapid – Universitatea Craiova 1-1, 2-1 d.prel.
1973-1974, Stadion 23 August, București
Jiul Petroșani – Politehnica Timișoara 4-2
1972-1973, Stadion 23 August, București
Chimia Rm. Vâlcea – Constructorul Galați 1-1, 3-0 la rejucare
1971-1972, Stadion 23 August, București
Rapid – Jiul Petroșani 2-0
1970-1971, Stadion 23 August, București
Steaua – Dinamo 3-2
1969-1970, Stadion 23 August, București
Steaua – Dinamo 2-1
1968-1969, Stadion 23 August, București
Steaua – Dinamo 2-1
1967-1968, Stadion 23 August, București
Dinamo – Rapid 3-1
1966-1967, Stadion 23 August, București
Steaua – Foresta Fălticeni 6-0
1965-1966, Stadion 23 August, București
Steaua – UTA 4-0
1964-1965, Stadion Republicii, București
Știința Cluj – Dinamo Pitești 2-1
1963-1964, Stadion Republicii, București
Dinamo – Steaua 5-3
1962-1963, Stadion Republicii, București
Petrolul Ploiești – Siderurgistul Galați 6-1
1961-1962, Stadion Republicii, București
Steaua – Rapid 5-1
1960-1961, Stadion Republicii, București
Arieșul Turda – Rapid 2-1
1959-1960, Stadion Republicii, București
Progresul București – Dinamo Obor București 2-0
1958-1959, Stadion Republicii, București
Dinamo București – CSM Baia Mare 4-0
1957-1958, Stadion Republicii, București
Știința Timișoara – Progresul București 1-0
1956, Stadion Republicii, București
Progresul Oradea – Energia Câmpia Turzii 2-0
1955, Stadion Republicii, București
CCA București – Progresul Oradea 3-3, 6-3 d.prel.
1954, Stadion Republicii, București
Metalul Reșița – Dinamo 2-0
1953, Stadion Republicii, București
Flamura Roșie Arad – CCA București 0-0, 1-0 d.prel.
1952, Stadion Republicii, București
CCA București – Flacăra Ploiești 2-0
1951, Stadion Republicii, București
CCA București – Flacăra Mediaș 1-1, 3-1 d.prel.
1950, Stadion Republicii, București
CCA București – Flamura Roșie Arad 3-1
1948-1949, Stadion ICAS, București
CSCA București – CSU Cluj 2-1
1947-1948, Stadion Venus, București
ITA Arad – CFR Timișoara 3-2
1942-1943, Stadion ANEF, București
CFR Turnu Severin – Sportul Studențesc 4-0
1941-1942, Stadion Giulești, București
Rapid – Universitatea Sibiu 7-1
1940-1941, Stadion ANEF, București
Rapid – Unirea Tricolor București 4-3
1939-1940, Stadion ANEF, București
Rapid – Venus București 2-1 la rejucare
1938-1939, Stadion Venus, București
Rapid – Sportul Studențesc 2-0
1937-1938, Stadion Giulești, București
Rapid – CAM Timișoara 3-2
1936-1937, Stadion Venus, București
Rapid – Ripensia Timișoara 5-1
1935-1936, Stadion Venus, București
Ripensia Timișoara – Unirea Tricolor București 5-1
1934-1935, Stadion ONEF, București
CFR București – Ripensia Timișoara 5-5, 6-5 d.prel.
1933-1934, Stadion ONEF, București
Ripensia Timișoara – Universitatea Cluj 5-0
Vrei mai multe informații, știri bune, reportaje și interviuri pe zi? Ne-ar ajuta foarte mult o recenzie de la tine. Intră AICI.