8.2 C
Sibiu
marți, februarie 25, 2025

Mai sunt câteva zile din vacanța de schi. Recomandări pârtii

Cele mai citite

Pe lângă faptul că schiatul este extrem de distractiv, reprezintă și un mod perfect prin care copiii pot face activitate fizică susținută. Schiatul consolidează musculatura picioarelor, dezvoltă într-un mod armonios simțul echilibrului și orientării, iar pe schiuri copiii se vor simți de-a dreptul plini de curaj și aventură. Pentru a nu mai investi timp prea mult în găsirea locației potrivite pentru viitoarele excursii și aventuri, am pregătit o listă cu pârtiile de schi cele mai apropiate de Sibiu, perfecte pentru familiile cu copii.

În acest sens, apelând la expertiza palatulcopiilor.ro, am selectat 9 destinații pentru cei mici.

1. Pârtii pentru copii la domeniul de schi Păltiniș Arena

Stațiunea de schi Păltiniș este cea mai veche din țară, situată la o altitudine de 1.450 de metri, în Munții Cindrel, este cea mai la îndemână și cea mai iubită destinație pentru sibieni. Fostul Arena Platoș, acum denumit Păltiniș Arena, găzduiește cele 5 pârtii de schi, dintre care două, Platoș și Arena, sunt dedicate copiilor și începătorilor. Un Fun Park modern și versatil așteaptă pasionații de acțiune pe zăpadă, cu pârtii dotate cu turnuri de zăpadă și iluminare nocturnă. La baza pârtiilor, se află un centru de închirieri și două școli de schi și snowboard.

Stațiunea Păltiniș dispune de șapte pârtii, adaptate atât începătorilor, cât și schiorilor avansați. Cele două pârtii cu dificultate ușoară, 1 și 2, sunt recomandate începătorilor, având inclusiv un teleschi de 400 de metri pentru copii.

Pentru a evita aglomerația de pe pârtiile cunoscute, poți explora și stațiunea de schi din Munții Cindrel, Arena Platoș, situată la 1400 de metri altitudine și la aproximativ 2 kilometri distanță de celebrul Păltiniș. Domeniul oferă aproximativ 3,5 kilometri de pârtii variate ca dificultate și nivel, echipate cu peste 20 de tunuri de zăpadă. În plus, peisajele spectaculoase completează experiența, făcând sejurul vostru minunat și memorabil.

2. Pârtii pentru copii la domeniul de schi Sinaia

Cu 25 de pârtii omologate și 11 instalații de transport ce deservesc această panoramă albă, la Domeniul de schi din Sinaia micii aventurieri vor găsi terenul potrivit pentru primele lor lecții de schi pe pârtii marcate cu albastru pe harta traseelor. Printre acestea se numără pârtia Gondola, cu o lungime de 1006 metri, inclusiv zona BabySki, și pârtia Valea Soarelui 2, cu 1200 metri, servită de un telescaun.

3.  Pârtii de schi pentru copii din stațiunea Predeal

Predeal, amplasată în județul Brașov, în Valea Prahovei, înconjurați de Munții Bucegi, Postăvaru și Piatra Mare, reprezintă o stațiune apreciată de iubitorii de schi. Aceasta dispune de 5 pârtii deschise în mod obișnuit între decembrie și martie, oferind varietate de dificultate, de la începători până la experți. Stațiunea este echipată cu telescaun, trei instalații de teleschi și iluminat nocturn.

Predealul, cu 7 kilometri de pârtii, inclusiv Clăbucet cu o lungime de 2,1 kilometri, atrage și el iubitorii de schi de diferite nivele de experiență. Dintre cele patru pârtii de dificultate ușoară și medie, una este dedicată experților. Există, de asemenea, o pârtie specială pentru cei mici și începători.

4. Pârtii pentru copii în Poiana Brașov – Bradul și Stadion 

Cea mai mare stațiune montană din România, localizată la doar 14 kilometri de Brașov, oferă o varietate impresionantă de pârtii de schi pentru toate nivelele de dificultate. Domeniul schiabil din Poiana Brașov se întinde pe o suprafață de peste 20 de kilometri, cuprinzând 10 pârtii omologate, unde zăpada este menținută în condiții optime prin intermediul a 34 de tunuri mobile de zăpadă și 12 fixe. Pentru accesul pe pârtii, există facilități precum teleschi, telecabină, telegondolă și telescaun, acoperind întreg masivul Postăvarul.

5. Pârtia de schi Cheile Grădiștei 

Perfecte pentru nivel începător și mediu, la Cheile Grădiștei găsiți 3 pârtii de schi, astfel încât toată lumea să se poată bucura de acest sport complex. Acestea sunt Pârtia 1 Fundata, Pârtia 2 Fundata, Pârtia Moieciu. Programul zilnic de funcționare al pârtiilor Fundata este de la orele 09:00-17:00, iar a pârtiei Moieciu este 10:00-16:00. Nivelul de dificultate variază de la ușor, la ușor-mediu și mediu.

6. Domeniul de Schi Azuga (BabySki Cazacu și Sorica Sud)

Azuga se distinge ca fiind destinația perfectă pentru cei care vor să înceapă să schieze fără a se simți copleșiți de mulțime sau prețuri ridicate. Aici, poți explora cele 7 pârtii de schi, cu o lungime totală de 7 kilometri, cu prețuri accesibile și atmosferă mai relaxată în comparație cu alte stațiuni din Valea Prahovei. Dintre acestea, pârtia BabySki Cazacu, cu o lungime de 150 de metri, este perfectă pentru cei care fac primii pași pe pârtii.

7. Pârtiile din Bușteni (domeniul schiabil Kalinderu)

Bușteni, una dintre cele mai renumite, pitorești și animate stațiuni de schi din România, oferă o gamă diversificată de activități de iarnă. Aici găsim trei pârtii principale: Kalinderu 1 (1.500 de metri, dificultate medie), Kalinderu 2 (1.500 de metri, dificultate medie spre dificil) și un loc de bucurie pentru cei mici, Fun Park Kalinderu, deschis din 2011, cu o ofertă generoasă de distracții pentru copii. În cadrul Fun Park-ului, cei mici se pot bucura de un carusel cu bob care se deplasează pe șine, o pârtie de schi pentru începători lungă de 150 de metri, facilitată de un baby ski și o bandă rulantă.

8. Stațiunea Sovata

La Sovata nu se găsesc doar băi sărate și tratamente naturiste, ci și unica pârtie de schi din județul Mureș. Cu o lungime de 1200 de metri, diferență de nivel de aproximativ 260 de metri, pârtia are telesaun și teleski pentru acces și dispune de tunuri cu zăpadă artificială pentru a se întreține condițiile de schi. Pârtia pentru începători, de aproximativ 350 de metri lungime, este amenajată lângă pârtia principală.

9. Pârtiile Sfântul Gheorghe și Platoul Constantinescu (Straja) 

Situată la 8 kilometri de Lupeni în județul Hunedoara, Stațiunea Straja, pe Valea Jiului, impresionează prin cei aproximativ 26 de kilometri de pârtii de schi și snowboard, din care 20 sunt acoperiți cu zăpadă artificială. Dotată cu 11 instalații de transport pe cablu, ce asigură accesul facil la cele 12 pârtii, dintre care două sunt destinate copiilor și începătorilor, Straja se distinge prin modernizarea continuă a facilităților sale.

Domeniul schiabil de 26 kilometri, cu 20 kilometri acoperiți de zăpadă artificială, este completat de cele 11 instalații de transport pe cablu, asigurând un acces rapid la toate pârtiile din stațiune. Printre acestea, se remarcă Pârtia Straja, cea mai lungă, cu aproximativ 8,1 kilometri, potrivită pentru toate nivelurile de schiori.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate
Ultimele știri

VIDEO: Alarmare publică în Mediaș, miercuri, între 10 și 11

Sirenele din municipiul Mediaș vor suna, miercuri, între orele 10 și 11, în cadrul exercițiului "Miercurea Sirenelor".Având în vedere...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect