63 de mașini prestigioase care au scris istorie de-a lungul timpului, dar și mașini electrice care prefigurează viitorul, au concurat azi pe unele dintre cele mai frumoase drumuri din Sibiu, în cadrul Transylvania Classic 2020. Startul s-a dat din Piața Mică, unde zeci de sibieni și turiști au stat să admire modelele de mașini înscrise în competiție.
Transylvania Classic pune orașul Sibiu pe harta celor mai importante evenimente internaționale dedicate mașinilor istorice și mașinilor electrice, spun organizatorii. Anul acesta, competiția se bucură de număr record de participanți, fiind înscrise 63 de mașini la Transylvania Classic 2020.
„E o ediție organizată conform cu tot ceea ce se întâmplă în acest moment. E o situație mai dificilă pentru toată lumea, dar credem că e important ca lucrurile să meargă mai departe. Avem un număr record de participanți anul acesta, atât în ceea ce privește mașinile clasice, cât și mașinile electrice. Sunt 25 de mașini electrice la start, în total avem 63 de participanți. Avem participanți din toată țara, inclusiv din afară, din Bulgaria și Grecia”, a spus purtătorul de cuvânt al Transylvania Classic, Berti Panait.
Startul festiv al competiției a avut loc joi, 20 august, de la ora 19:00, în Piața Mică. Startul propriu-zis al concursului s-a dat azi, la ora 12:00, tot din Piața Mică, unde numeroși sibieni și turiști au stat să se bucure de atmosferă.
„Este foarte bine organizat, foarte aerisit locul, e un loc potrivit și atmosfera este superbă. Mașinile mă duc în timp… sunt foarte bine întreținute. Ambele tipuri au farmecul lor, dar cred că cele clasice au mai multă chemare înspre vizitatori. Totul este foarte frumos”, a spus Mihaela, care a stat să admire mașinile din cadrul competiției.
Echipajele înscrise în competiție au descoperit azi Mărginimea Sibiului, trecând prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari, după care s-au întors în Piața Mică.
Sâmbătă, 22 august, participanții vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărășan fiind în jurul orei 08:00. După coborârea Transfăgărășanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan, concurenții vor pleca spre Mediaș și apoi vor reveni la Sibiu, în Piața Mică, pe traseul Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare.
Festivitatea de premiere este programată sămbătă, la ora 20:30, în Piața Mică.