Connect with us

Cultura

Vopsea aruncată pe statuia lui Brukenthal din Piața Mare. Se caută făptașul

Andra Marinescu

Publicat

pe

Statuia baronului Samuel von Brukenthal, ce veghează în Piața Mare de aproape o lună, a fost vandalizată. În această dimineață, un bărbat a fost surprins pe camerele de supraveghere în timp ce arunca pe monument o substanță ce părea a fi vopsea.

Polițiștii au demarat o anchetă penală în acest caz, în prezent căutându-se făptașul.
“În cursul acestei dimineți, în jurul orei 08,00, Poliția Locală Sibiu a sesizat Poliția Municipiului Sibiu cu privile la faptul că, azi, în jurul orei 06,00, conform imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, o persoană de sex masculin ar fi aruncat cu o substanță ce pare a fi vopsea pe statuia înfățișându-l pe Samuel von Brukenthal instalată în Piața Mare din municipiul Sibiu. Ca urmare a investigațiilor preliminare efectuate, la nivelul Poliției Municipiului Sibiu – Biroul de Investigații Criminale, s-a deschis o anchetă penală având ca obiect săvârșirea infracțiunii de distrugere, în prezent fiind în derulare cercetări în vederea identificării persoanei în cauză și aplicării măsurilor legale în consecință”, a explicat Elena Welter, purtătoruld e cuvânt al IPJ Sibiu.
Statuia baronului Samuel von Brukenthal a fost dezvelită, în cadrul unei ceremonii oficiale, în 11 septembrie de Klaus Iohannis, președintele României, în prezența mai multor autorități locale și naționale, politicieni și sibieni curioși să vadă monumentul.

2 Comments

2 Comments

 1. Avatar

  Alexandra Popescu

  9 octombrie 2021 at 3:15 pm

  Domnilor de la Politie ,pe omul cu vopseaua il prindeti repede dar pe hotii care mi-au furat bicicleta sunt neimportanti…paguba cetateanului de rand nu va intereseaza, desi camerele de la primarie au surprins si furtul bicicletei mele…mi-ati trimis dupa o perioada ca cazul s-a incheiat si eu am ramas cu paguba….

 2. Avatar

  Gheorghe a lui Ion

  9 octombrie 2021 at 5:05 pm

  Mno, dintr-o punga de plastic de la Lidl, firma nemteasca, s-au prelins culorile drapelului national pe rochita imaculata a guwernatorului finantat de masoni si inaugurat de guwernerul Ioh-anus. Vai, distrugere totala a rochitei! Nu mai poate fi spalata!

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ad
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ