Connect with us

Cultura

Sibiu Jazz Festival 2015 (22 – 25 octombrie)

Avatar

Publicat

pe

Afis Festival

Cea de-a 45-a ediție a Sibiu Jazz Festival aduce anul acesta artiști de renume din lumea Jazz-ului și se va desfășura în perioada 22 – 25 octombrie. Odată cu Sibiu Jazz Festival, în perioada 19 – 21 octombrie 2015, va avea loc și concursul SJF, aflat la a 15-a ediție.

Sibiul, devenit Capitala Jazzului în România, adună an de an iubitori de jazz din țară și din străinătate.

După trei zile de concurs, unde vor participa muzicieni din Cluj, Iași, București, Brașov, Târgu Mureș, Timișoara și chiar Chișinău, urmează o suită de concerte care surprinde, ca în fiecare an, prin diversitate și originalitate unde jazz-ul se împletește ingenios cu celelalte stiluri muzicale.

Festivalul își atrage și își fidelizează publicul prin selecția atentă a artiștilor pe care îi prezintă. Programul oferă atât un jazz elevat, cât și proiecte muzicale în care jazzul fuzionează cu alte genuri muzicale, precum salsa, flamenco, ritumuri străvechi africane, pe care publicul le percepe cu ușurință și le savurează cu mare plăcere. (Simona Adina Maxim  – Director Executiv)

Sibiu Jazz Festival debutează joi, 22 octombrie 2015, de la ora 19:00, la Teatrul Gong cu trupa Wein. Elvețienii aduc pe scenă groover-ul neconvențional care ritmează poezia pianului Jazz Talks, iar contrabasistul Niccolo Faraci imaginează o lume specială, declarându-se „un simplu cercetător în domeniul armoniei între minte și spirit.”

În seara de vineri, 23 octombrie, Dorantes va surprinde latura delicată a Jazz-ului cu influențe de flamenco, iar apoi publicul se va întâlni cu Edi Jak Neumann Quartet, ce vor susține concertul „In Memoriam Ornette Coleman”.

Prima zi din weekend îi aduce pe scenă pe muzicienii iordanieni, Atef Malhas (chitară) și Bashar Khries (percuție), alături de muziecienii români Sebastian Spanache (pian) și Alexandru Arcuș (saxofon), iar temele melodice proprii Orientului Mijlociu vor fi ademenite într-un jazz modern de israelianul Amos Hoffman.

Tot sămbătă, 24 octombrie, trupa Soneros de Verdad, aflându-se în premieră în România, vor urca pe scenă de la ora 21:00 unde vor încânta audiența cu un amestec de son, danzon și jazz.

Festivalul se încheie cu două concerte importante, când de la ora 19:00 publicul se va întâlni cu grupul românesc Sebastian Spanache Trio, iar de la ora 21:00 va avea loc o întâlnire orbitoare între solista Monika Njava și Linley Marthe, basist virtuos de renume international din Mauritius.

Bilete și abonamente 
 
19, 20, 21 octombrie, Concursul Sibiu Jazz Festival  
Biletele se vor pune în vânzare la intrare, la Teatrul Gong, începând cu ora 18:00.   
Prețul unui bilet este de 10 lei, redus 5 lei.  
  
Joi, 22 octombrie  
Intrarea se face pe bază de invitație, bilete la intrare – 70 lei.  
  
Vineri, sâmbătă, duminică, 23-25 octombrie  

Biletele și abonamentele se găsesc  în rețeaua EVENTIM   
Librariile Humanitas, Orange, Vodafone, Germanos, OMV  
  
ABONAMENT: 200 lei, redus 150 lei
La fiecare abonament, cadou o invitație dublă pentru data de joi, 22 octombrie (accesul se va face pe baza abonamentului)  
BILET pentru o seară: 70 lei, redus 50 lei  

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *