Connect with us

Cultura

Spectacolul „Dincolo de dans” premieră în România la Teatrul de Balet Sibiu

Avatar

Publicat

pe

Dincolo de dans TBS
Bannet continental 29 aprilie

Davis Robertson, coregraf newyorkez și director artistic al Joffrey Ballet Concert Group, montează pentru prima dată în România, la Teatrul de Balet Sibiu, spectacolul neoclasic „Dincolo de dans”.

Spectacolul este a patra premieră prezentată în acest an de baletul sibian, după “Sînt o babă comunistă !”, “La fille mal gardee” şi “Geneza” și va avea loc astăzi, 14 octombrie 2015, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu.

Rolurile solistice vor fi interpretate de Gabriella Delgado Hughes (SUA), Yvonne Slingerland (Spania), Ovidiu Matei Iancu (România) şi Elliot Bourke (Australia). 

Născut în New York SUA, Davis Robertson este directorul artistic al renumitei școli de balet Joffrey Ballet Concert Group New York, unde a dansat de mai bine de zece ani. A interpretat roluri solistice în coregrafii create de coregrafi americani celebri Robert Joffrey, George Balanchine, John Cranko, Kurt Joos, David Parson și a jucat în filme, seriale de televiziune și spectacole pe Broadway.

A fost de asemenea membru al companiei de balet a Metropolitan Opera New York, perioadă în care a avut şansa să lucreze cu coregrafi cunoscuţi precum Anthony Minghella, Carolyn Choa, Julie Taymore, Christopher Wheeldon şi Alexei Ratmansky.

Tyler Gilstrap este membru fondator al Battleworks Dance Company, companie condusă de Robert Battle, iar În 2014 a fost coregraf asociat pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci. Timp de trei ani consecutivi a semnat coregrafia pentru Festivalul de la San Remo, Italia. A dansat în calitate de artist invitat alături de Bavaria State Opera, New York Theatre Ballet, Amy Marshal Dance Company, Irish Modern Dance Theatre, etc. A predat cursuri de improvizaţie, dans contemporan şi dans modern în SUA, Germania, Italia, Rusia şi Ungaria.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *