Connect with us

Cultura

Începe cea de-a zecea ediție a festivalului Ars Hungarica

Avatar

Publicat

pe

Cea de-a zecea ediție a Festivalului Ars Hungarica va avea loc anul anul acesta în perioada 5 – 11 noiembrie. Festivalul cultural maghiar oferă publicului an de an evenimente pentru toate gusturile și vârstele, iar anul acesta, cu ocazia aniversării a zece ediții, programul festivalului a fost extins la șapte zile.

Evenimente notabile și premiere absolute vor avea loc la sibiu. Dacă în prima zi se va ține o prezentare a celor zece ani de existență, vineri, 6 noiembrie se vor vernisa patru expoziții, printre care se remarcă cea a lui Ştefan Orth: “Gravuri retro, anii ’70”. Expoziția va avea loc la sala expozițională a Primăriei Sibiu, iar vernisajul va începe la ora 12.

150 de copii în costume tradiționale – Filarmonica de Copii din Vlăhița – vor umple sala Thalia, oferind publicului un concert de muzică clasică șl melodii internaționale cunoscute. Mai multe evenimente pentru copii vor fi organizate de-alungul celor șapte zile, iar sâmbătă, 7 noiembrie va avea loc un bal al festivalului. Printre surprize se numără și un spectacol în premieră exclusivă, dar și oncerte de jazz, django-pop, blues-rock și indie-folk.

Ultimul concert al festivalului aduce la Sibiu cel mai renumit organist al momentului în Europa, Varnus Xaver, artistul urmând să concerteze în Biserica Evanghelică, miercuri, 11 noiembrie, de la ora 20.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *