Connect with us

Cultura

FITS 2016 deschide sesiunea de înscrieri pentru programul de voluntariat

Avatar

Publicat

pe

FITS reunește anual o comunitate numeroasă de voluntari din țară și din străinătate, aceștia având un rol foarte important în desfășurarea evenimentelor, fiecare dintre ei oferind idei inovatoare în cea mai mare și mai importantă platformă de promovare a educaţiei non-formale prin intermediul artelor spectacolului. Proiectul a fost inaugurat în cadrul Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007.

Serviciul de voluntariat al FITS este o ocazie deosebită pentru tineri și oferă oportunități de training și experiență în vedearea obținerii unui loc de muncă, familiarizarea cu diferite sisteme operaţionale şi structuri organizatorice, membru într-o organizaţie de talie internațională, dar și obținerea unui certificat nominal de voluntariat care se consideră experinţă profesională, conform Legii 78 din 2014.

Prima etapă a înscrierilor pentru Programul de Voluntariat din acest an va avea loc în perioada 11 noiembrie 2015 – 11 ianuarie 2016, iar înscrierile se pot face exclusiv online. Cei interesaţi să participe la interviuri sunt rugaţi să aplice completând formularul existent pe site-ul oficial al Programului de Voluntariat, www.proiect1200.ro, la adresa: http://www.proiect1200.ro/proiecte/voluntariat/aplica-ca-voluntar/

În cazul în care necesarul de voluntari nu va acoperi prima etapă, în primăvară se va lansa o nouă campanie de selecţie pentru înscrierile ca voluntar FITS 2016.
În anul 2012, Programul de Voluntariat a lansat platforma Europe-Asia Education Arch, un proiect de cooperare cu ţările din Asia (Coreea, Japonia, China) în domeniul educaţiei non formale şi formale prin intermediul voluntariatului şi stagiilor de practică în artele spectacolului pentru tinerii profesionişti, studenţi şi absolvenţi, cu accent pe dezvoltarea abilităţilor organizatorice privind evenimentele culturale.

„Acest program, prin educaţie non-formală, oferă tuturor şansa de a-şi perfecţiona abilităţile personale şi profesionale, cu un accent deosebit pe colaborarea şi ajutarea reciprocă între membrii comunităţii sibiene şi participanţii din alte zone ale ţării sau lumii. Această şcoală reprezintă singurul spaţiu în care procesul de pregătire durează între 3 şi 4 luni, voluntarii fiind chemaţi la interviuri din timp, atent selecţionaţi şi pregătiţi deoarece pe toată durata festivalului, încrederea şi responsabilitatea acordată acestora este pe aceeaşi treaptă cu cea a unui angajat al FITS”, a declarat Lavinia Alexe, coordonatorul proiectului.

Programul de Voluntariat al Festivalului este derulat în parteneriat cu Asociaţia Proiect 1200, care gestionează procesul de selecţie şi training al voluntarilor.
Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 10 – 19 iunie 2016.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *