Connect with us

Unde Ieşim

Cursele turistice cu mocănița reîncep pe Valea Hârtibaciului

Andra Marinescu

Publicat

pe

Veste bună de la Asociația “Prietenii Mocăniței”! Organizația a anunțat că, începând din acest weekend, revin cursele turistice cu mocănița pe Valea Hârtibaciului.

Odată cu sosirea primăverii, reîncep și activitățile de weekend. “Prietenii Mocăniței” încep plimbările pe Valea Hârtibaciului și au luat și măsuri dacă temperaturile sunt scăzute.
“Din acest weekend, reîncepem cursele turistice cu mocănița pe Valea Hârtibaciului! În lunile martie și aprilie vă așteptăm în fiecare sâmbătă și duminică, la ora 14, în gara Hosman, cu un vagon închis și încălzi. Dacă vremea permite, atașăm și un vagon deschis. Locurile sunt limitate, așadar recomandăm achiziționarea biletelor în avans de pe site-ul nostru”, transmit membrii Asociației.
Plimbările cu mocănița au loc pe ruta Hosman – Cornățel și retur și costă între 15 – 25 lei. Copiii între trei și 18 ani beneficiază de reducere, iar cei sub trei ani călătoresc gratuit.
Durata călătoriei este de aproximativ o oră și jumătate. În stația Cornățel, trenul face pauză 15 minute pentru manevrele de întoarcere a garniturii. Vagonul închis are 30 de locuri, iar cel deschis 40 de locuri.