În combinaţie cu feliuţe de morcovi noi şi mărar este un deliciu. Dar, mai întotdeauna se poate „lua plasă” chiar în piaţă şi în loc de bobiţele dulci, moi şi gustoase te trezeşti în farfurie cu mazărea furajeră, tare şi fără gus
De ce să o căutaţi şi să vă bucuraţi de mazăre cât îi este sezonul? Pentru că este plină de vitamine şi minerale: A, complexul B, C, K, fosfor, potasiu, magneziu, zinc, seleniu. Este antioxidantă şi are un efect antiinflamator. Cei care au studiat-o ştiu că poate preveni, ameliora sau chiar vindeca anumite boli, grave chiar: cancer, osteoporoză, hipertensiune, infarct, ateroscleroză, anemie, constipaţie, boli renale, diabet.
O cană de mazăre proaspătă conţine 30 g de acizi graşi Omega 3, după care lumea modernă aleargă prin farmacii şi îi caută în pastile, deşi aceşta cu efectul lor puternic antioxidant sunt la îndemână în mazărea verde.
Ea conţine şi luteină, o substanţă care întăreşte vederea, prevenind degenerescenţa maculară. Este indicată persoanelor vârstnice deoarece vitamina K pe care o conţine fixează calciul în oase şi previne decalcifierea lor, adică osteoporoza. Este o sursă bogată de proteine dar şi de fibre cu rol de reglator al sistemului digestiv.
Cine poate să o mănînce crudă, direct din teci, are un beneficiu sporit în toate cele pe care le-am menţionat şi în plus scapă de oboseală.




