24.1 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Transylvania Classic: mașini legendare vs. electrice, în competiție pe cele mai frumoase drumuri din Sibiu

Cele mai citite

Se anunță spectacol pe patru roți, luna viitoare, la Sibiu. Transylvania Classic revine cu o nouă ediție, între 20-22 august, competiția din acest an promițând o „bătălie” pe cinste. Mașini prestigioase care au scris istorie de-a lungul timpului, dar și mașini electrice care prefigurează viitorul, vor concura pe cele mai frumoase drumuri din Sibiu.

Treansylvania Classic a rămas în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA) și în 2020, alături de cele mai prestigioase evenimente din lume, iar anul acesta orașul Sibiu va fi din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și al celor electrice. Cei care doresc să se înscrie la concurs o pot face pe site-ul oficial https://www.transylvaniaclassic.com/, vehiculele fiind împărțite pe categoriile B,C,D,E,F,G și H în funcție de anul de fabricație al mașinii între 1900 și 1990.
La fel ca la alte mari competiții internaționale, organizatorii au inclus categoria Young Timer pentru mașini produse după 1991. Mașinile electrice vor avea și anul acesta un loc special la Transylvania Classic, astfel că în competiție se pot înscrie echipaje cu orice model de mașină electrică, indiferent de anul de fabricație, obiectivul fiind acela de a promova acest tip de mobilitate. Înscrierile pentru competiția de regularitate Transylvania Classic, prima de acest gen din România înscrisă în calendarul internațional al Federației Internaționale de Vehicule Istorice (FIVA), au debutat încă de marți, 14 iulie.

Traseu de peste 400 de kilometri

banner
banner
banner
banner

Competiția dedicată vehiculelor istorice și electrice are un traseu de peste 400 kilometri și îi va purta pe concurenți prin cele mai frumoase locuri din județul Sibiu, punctele de atracție principale fiind Biertan, Păltiniș, Poiana Sibiului și celebrul Transfăgărășan. Timp de două zile, concurenții vor descoperi un traseu spectaculos și plin de provocări în competiția care pune acum orașul Sibiu pe harta celor mai importante evenimente internaționale dedicate mașinillor istorice și mașinilor electrice.
„2020 este un an dificil pentru toată lumea și mă bucur că și în aceste condiții putem continua acțiunile de promovare ale celor mai frumoase locuri din județul Sibiu. Vom lua toate măsurile de protecție și vom aplica toate procedurile de siguranță sanitară pentru ca acest eveniment să fie unul sigur pentru toată lumea. Programul evenimentului este unul provizoriu și va fi adaptat la prevederile care vor fi în vigoare la data desfășurării evenimentului, în special cele legate de spectatori”, a spus Sorin Itu, organizatorul Transylvania Classic 2020.
Startul festiv al competiției este programt joi, 20 august, de la ora 19:00, în Piața Mică din Sibiu.
În prima zi de concurs, vineri, 21 august, startul se va da la ora 12:00, iar echipajele înscrise în competiția de regularitate vor descoperi Mărginimea Sibiului și vor trece prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și din nou în Piața Mică din Sibiu.
Sâmbătă, 22 august, participanții vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărășan fiind în jurul orei 08:00. După coborârea Transfăgărășanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan, concurenții vor pleca spre Mediaș și apoi vor reveni la Sibiu, în Piața Mică, pe traseul Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare.
Festivitatea de premiere este programată sămbătă, la ora 20:30, în Piața Mică din Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scădere ușoară a numărului de șomeri în județul Sibiu

La sfârșitul lunii august 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 4.896 șomeri...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect