Mâncarea româneasca se numără printre cele mai savuroase și apreciate la nivel mondial, cel puțin potrivit clasamentului realizat de Taste Atlas. Clasamentul este condus de Italia, urmată de Grecia și Spania.
România este recunoscută în lume pentru mâncarea tradițională și gustoasă, după cum reiese dintr-un top realizat de publicația Taste Atlas, care susține că țara noastră se situează pe locul patru în lume la acest capitol. Ciorba de burtă, mămăliguța și sarmalele sunt cele mai apreciate specialități de străini.
Fiecare țară a fost votată pe baza celor mai bune 30 mâncăruri și băuturi tradiționale, iar România a obținut locul 4, cu scorul de 4,57 (din 5), după Italia, Grecia și Spania. Italia a cucerit turiștii prin preparatele din mozzarella, precum și pentru pizza și paste, iar Grecia este recunoscută pentru brânza feta, salata grecească și souvlaki.
Cele mai apreciate mâncăruri românești:
- Micii
- Cozonacul
- Borșul
- Pasca
- Mămăliga
- Urda
- Ciorba de fasole
- Ciorba de burtă
- Ciorba de pui
- Drobul
De asemenea, cele mai populare băuturi românești sunt:
- Fetească Neagră
- Fetească Regală
- Fetească Alba
- Țuică
- Vișinată
- Borș
Chiar dacă în bucătăria românească găsim alimente grase și pe care le considerăm solicitante pentru corp, nutriționiștii recomandă consumul echilibrat din toate categoriile. Iulia Trif care este nutriționist, a explicat cum ar trebui să procedăm: ”În loc să consumăm o felie de salam sau parizer la micul dejun, mai bine consumăm o felie de slăninuță, este foarte bună, aduce acizi grași saturați, respectiv mămăliga cu brânză o recomand, este slabă caloric și totodată aduce un aport important de calciu și vitamina D”.
Pe ultimele locuri în lume se află Egipt, Bolivia, Uruguay și Slovenia.
Sursa foto: delicatese.ro