Ghost in the Shell, parcă un upgrade la Matrix, este un film care se concentrează pe acțiune și spectacol fără să chestioneze prea mult, dar care ne face să reflectăm asupra pierderii valorilor de bază ale umanității pe măsură ce tehnologia ne acaparează, arată Cinemagia.
The Ghost in the Shell, în premieră în cinematografele noastre, oferă un spectacol foarte ambiţios și creativ, arătând cum ar fi fost din punct de vedere vizual Matrix dacă s-ar fi făcut în anul 2017 și nu în 1999. Titlul filmului se referă la un context în care sufletul uman este găzduit într-un corp artificial.
În „Ghost in the Shell”, majoritatea oamenilor nu au corpuri naturale, ci combinații între organisme și roboți. Există membre și ochi artificiali, dar și creiere îmbunătățite, de exemplu prin microcipuri care permit unei persoane să învețe o limbă străină – ca franceza – în doar un minut. Personajul lui Scarlett Johansson este exemplul perfect al rezultatului acestui proces – un creier uman găzduit într-un corp umanoid, dar artificial. În această lume, hacking-ul a devenit o amenințare din ce în ce mai reală. În viitorul din Ghost in the Shell, infractorii pot nu doar să îți intre în contul bancar, ci să intre și în amintirile tale și în partea din creier care îți controlează comportamentul. Împotriva acestor cyber-teroriști a fost dezvoltată o divizie de elită anti-tero, Section 9, alcătuită din persoane cu multiple „îmbunătățiri tehnologice”. La începutul filmului, Major este desemnată să găsească și să îl elimine pe Kuze, creierul unui atac îndrăzneț împotriva directorilor Hanka Corporation. Kuze este un hacker capabil, pornit să se răzbune contra acelora care, crede el, l-au nedreptățit.
Românca Anamaria Marinca are un rol episodic dar important în film, este unul dintre oamenii de știință incluși în programul prin care Maiorul a devenit un cyborg cu creier uman. Actrița arată încredere și stăpânire de sine, conforme cu poziția personajului ei, apoi abisurile fricii în fața unui pericol iminent.
Ghost in the Shell va putea fi vizionat la Cinematograful ARTA din Sibiu, în perioada 7-13 aprilie, de la ora 18:30.
Sursa: cinemagia.ro