Impozitul pe bacşiş se întoarce. Proprietarii de restaurante lucrează împreună cu Ministerul Finanţelor la un proiect care prevedere impozitarea bacşişului cu 16 la sută. Este o măsura care va aduce pe de-o parte bani la buget, iar pe de altă parte va reglementa modul în care ospătarii încasează bani de la clienţii mulţumiţi.
Pe notele de plată din restaurante va apărea o rubrică nouă: bacşişul pe care un client vrea îl lase ospătarului, fie că plăteşte numerar, fie cu cardul. Odată ce vor trece prin casele marcat, aceste venituri vor putea fi impozitate.
Daniel Mischie, directorul unui lanţ de restaurante: „Bacşişul nereprezentând un venit salarial considerăm că trebuie impozitat cu 16 la sută, diferenţa să îi aparţină ospătarului”.
Dragoş Petrescu, preşedintele HORA: „Mulţi dintre noi au avut ocazia să călătorească şi ştiu ca pe bonul fiscal pe care îl primiţi oriunde în UK, Franţa, Italia puteti să aveţi o rubrică pe care scrie tip”.
Citește mai mult pe digi24.ro