Locuitorii din Bazna se pregătesc pentru a patra ediție a Festivalului Porcul de Bazna, care va avea loc pe platoul din fața Bisericii Evanghelice din localitate. Manifestarea se va desfășura timp de două zile, în 8 și 9 septembrie. Evenimentul debutează sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 15, când va începe programul artistic susținut de Grupul Vocal „Coconița” din Boian, Corul Parohiei Ortodoxe Boian, Junii Târnavei din Târnăveni, Ansamblul Folcloric din Axente Sever, Junii Cetății Rupea, Ansamblul Hora din Ungheni, Ansamblul Alboteanca din Republica Moldova, Radu Dumitru iar seara va fi încheiată de Noaptea Târziu și DJ Tudor Marciu Moovin Element.
Ziua de duminică, 9 septembrie, debutează la ora 15 cu Grupul Vocal „Pe ulița satului” din Boian, Ansamblul Doina Dârlosului, Simion Surdu, Ana Maria și Mădălina, Ansamblul Alboteanca din Republica Moldova Ansamblul Folcloric „Purtata” Mediaș și soliștii Iulia Lăpădat, Biana Crețu, Diana Crețu, Claudiu Ionescu și Radu Dumitru. Vor fi prezenți la Festivalul Porcului de Bazna din acest an Vlăduța Lupău, Lena Miclăuș și Septimiu Marișca, Eugen Mihăilă, în ultima seară urmând să susțină un recital și Dan Helciug. Festivalul Porcului de Bazna se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.
Porcul de Bazna format în urma unor încrucișări nedirijate între scroafe de rasă Mangalița și vieri de rasă Berk, începând din anul 1872, în localitatea Bazna. Produșii rezultați, având însușiri productive superioare rasei Mangalița, au fost apreciați de crescători, astfel că populația hibridă s-a răspândit în scurt timp în jurul orașelor Mediaș, Sighișoara, Sibiu și Făgăraș, datorită precocității și prolificității superioare față de rasa maternă, locală. În anul 1885 și apoi după anul 1900 s-au făcut importuri de reproducători Berk din Anglia, care au fost utilizați în scopul ameliorării și omogenizării rasei Bazna, în curs de formare și consolidare.