Reprezentanții Consiliului Județean spun că școlarii din județul Sibiu ar putea găsi la întoarcerea din vacanța de iarnă pe bănci cornuri, lapte și mere, alimentele de care ar fi trebuit să se bucure încă de la începutul anului școlar. Elevii vor intra în vacanța de iarnă în 22 decembrie 2018 și vor reveni la școală în 14 ianuarie 2019.
De programul ”Furnizarea și dristribuția fructelor, laptelui și produselor de panificație în școli și grădinițe” ar urma să beneficieze între 40.840 si 42.229 de școlari. La ora actuală licitațiile pentru produsele alimentare s-au încheiat și sunt în faza de evaluare. Studiul ofertelor se va încheia în 14 decembrie. Mai mult, reprezentanții administrației județene vor să se asigure inclusive de faptul că situația neplăcută de anul acesta nu se va repeta și anul următor, asa că firmele care vor câștiga cele 3 licitații pentru produse de panificație, produse lactate și fructe, vor beneficia de un accord cadru care să le permit furnizarea și în următorul an școlar.
”Având în vedere că prezenta procedură de achiziție publică se va finaliza prin încheierea unor acorduri cadru care vor cuprinde atât anul școlar 2018/2019 cât și anul școlar 2019 /2020, menționăm faptul că distribuția produselor pentru anul școlar 2019/2020 va începe la timp fără a suferi întarzieri.”, spune Ioana Căpățână, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean.
Licitațiile pentru produse au fost împărțite în loturi. Astfel, loturile 1-3 vizează produsele lactate, loturile 4-6 fructe iar loturile 7-9 produse de panificație. În lipsa contestațiilor contractele de furnizare ar urma să fie semnate până la finele acestui an.
”Semnarea contractelor pentru loturile 1 – 6 poate avea loc in perioada 17 – 21 decembrie, iar pentru loturile 7 – 9 semnarea contractelor va avea loc in jurul perioadei 27/28 decembrie sub conditia sa nu fie inregistrate contestatii.”, mai spun reprezentanții administrației județene.
Produsele acceptate sunt lapte UHT de 1,8% grăsime și cu un conținut de măcar 3,2% proteine dar și iaurtul cu același conținut de grăsime și substanță proteică. În ceea ce privește frucele, sunt acceptate mere și pere cu o greutate minimă de 100 de grame. Numărul de produse acceptate este ceva mai mare în cazul produselor de panificație în sensul că aici se acceptă cornuri, batoane, biscuiți sau covrigi dar numai dacă sunt din făină integral, fără adios de zahăr ori aditivi alimentari.