5.2 C
Sibiu
vineri, noiembrie 29, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Ce nume dă Sibiul pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie

Cele mai citite

13 candidaturi din partea partidelor politice și două candidaturi din partea unor independenți au fost depuse la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 34 Sibiu pentru alegerile pentru Senati și Camera Deputaților, din 6 decembrie.

„În conformitate cu punctul 56 din Hotărârea Guvernului nr. 745/2020 pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, până la data de 22 octombrie 2020, ora 24.00, la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 34 Sibiu au fost depuse 13 candidaturi din partea partidelor politice, alianțelor electorale și organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale și două candidaturi din partea unor candidați independenți”, arată Biroul Electoral de Circumscripție nr.34 Sibiu.
La Partidul Mișcarea Populară, lista de Senat este deschisă de Ion Ariton, iar cea de la Camera Deputaților de Adela Muntean.
Lista de candidați a PNL Sibiu pentru Camera Deputaților este formată din Raluca Turcan, Christine Thellmann, Constantin Șovăială, Răzvan Pop, Cornel Macarie și Otilia Man, iar cea pentru Senat din Nicolae Neagu, Vlad Vasiu și Marcela Răulea.
Lista Uniunii Democrate a Maghiarilor din România pentru Senat este deschisă de Orosz Csaba și Badi Blanka, iar cea pentru Camera Deputaților de Bandi Levente-József și Muzsnai Melinda.
Lista Partidului Verde pentru Camera Deputaților este deschisă de Christian Hirsch, iar cea pentru Senat de Iulian Topliceanu.
La Partidul Social Democrat, Bogdan Trif deschide lista pentru Camera Deputaților, fiind urmat de Mihai Ion și Emilian Marius Novac. Lista PSD pentru Senat este deschisă de Draia Cotizo și continuă cu Daniel Ioan Cermonea și Anca-Maria Suciu.
La Partidul România Mare, Constantin Amza, Ilie Mațea și Adrian – Vasile Munteanu se află pe primele poziții ale listei pentru Camera Deputaților, iar Mihai Guz, Dumitru Matei și Adriana Chețan pe ale celei de la Senat.
Lista Partidului Ecologist Român pentru Camera Deputaților este deschisă de Ioan Gligor, Ioan Mihai și Maria Richea, iar cea pentru Senat de Andreea Băilă, Lucian Trancă și Emil Anghel.
Alianța USR PLUS propune pentru Camera Deputaților nume precum Dan Barna, Marius Vulcan și Ioan Plesciuc, iar pentru Senat pe Claudiu Mureșan, Anca Mălaiu și
Traian Belei.
Lista Blocului Unității Naționale pentru Camera Deputaților este deschisă de Gabriel Bucur, Marius Tătaru și Sorin Pleșu, iar cea pentru Senat de Ioan Zară, Mihaela Dragomir și Petru Ianos.
Alianța pentru Unirea Românilor deschide lista pentru Camera Deputaților cu Sebastian Suciu și Cristian David, iar cea pentru Senat cu Gheorghe Cătană și Cristina Nistor.
Partidul Pro România îi propune pentru Camera Deputaților, în primul rând, pe Horațiu Marin și Alexandru Stănese, iar pentru Senat pe Laurențiu Balcu și Petru Florea.
Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) deschide lista pentru Camera Deputaților cu Sorin Gavrea și Achim Comșa, iar cea pentru Senat cu Dan Radu și Iuliana Pitaru.
Partidul Socialist Român vine în fața sibienilor cu lista pentru Camera Deputaților deschisă de Maria Bracea și Valeru Bădiță, precum și cu lista pentru Senat, deschisă de Adrian Bobe și Ana Boștinescu – Bărăscu.
Candidații independenți sunt Petru Vasile Trăscăian și Marius Daniel Vecerdea.
Candidaturile au fost admise de Biroul de Circumscripție nr. 34 Sibiu pentru alegerea Senatului și Camera Deputaților din 6 decembrie.
Cum sunt aleși parlamentarii
Mandatul parlamentarilor este de patru ani. Parlamentul României este bicameral, fiind alcătuit din Camera Deputaților, ce are 329 de membri, și din Senat, cu 136 de membri.
Din cei 329 de membri ai Camerei Deputaților, 308 vor fi aleși din 42 de circumscripții constituite din cele 41 de județe ale țării și municipiul București, prin reprezentare proporțională, iar patru sunt aleși, tot prin reprezentare proporțională, dintr-o circumscripție reprezentând diaspora română, arată Partidul Diaspora Unită.
Potrivit legii, partidele trebuie să treacă un prag electoral care se calculează în două moduri: fie prin raportarea procentului de 5% la totalul voturilor valabil exprimate la nivel național, fie prin calcularea procentului de 20% din voturile valabil exprimate în cel puțin patru circumscripții electorale.
De altfel, se adaugă locuri suplimentare pentru grupurile minoritare entice care concurează în alegeri și trec un prag special. În prezent, 17 minorități etnice sunt reprezentate în Parlament.
În ceea ce privește membrii Senatului, aceștia sunt aleși din 43 de circumscripții constituite din 41 de județe (un total de 121 de locuri), municipiul București (13 locuri) și diaspora română (două locuri).

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

CSU Sibiu în colaps… sportiv și managerial

Baschetul sibian este în colaps. Două înfrângeri jenante și rușinoase, în fața Universității Cluj-Napoca, în deplasare, și acasă, cu...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect