-0.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Un spray nazal, dezvoltat în SUA, a avut rezultate promițătoare, în teste, pentru blocarea noului coronavirus

Cele mai citite

Mai mulți cercetători de la Universitatea Columbia, din New York, au publicat primele rezultate ale cercetărilor care urmăresc dezvoltarea unui spray nazal cu o moleculă care blochează transmiterea virusului SARS-CoV-2. Primele studii, făcute pe dihori, au dat rezultate extrem de promițătoare.

Anne Moscona și Matteo Porotto, cercetători în cadrul Universității Columbia din New York, medici în cadrul Departamentului de Pediatrie al clinicii universității, au dezvoltat un spray nazal care conține o moleculă ce reușește să blocheze transmiterea virusului SARS-COV-2 la dihor. Rezultatele studiului au fost publicate în celebra revistă Science și sugerează că există premise solide ca substanța descoperită, o lipopeptidă, să acționeze extrem de eficient la om, prevenind astfel infecția în cazul expunerii la noul coronavirus.
Compusul descoperit de cei doi cercetători și echipa lor recunoaște proteina Spike (S) a coronavirusului și o împiedică să se „lege” de membrana celulară în cadrul procesului de infectare a celulelor.
Potrivit descrierii din documentația publicată, această lipopeptidă introdusă în sprayul nazal este un produs ieftin și are o perioadă lungă de valabilitate. Produsul ar putea fi accesibil pentru zonele rurale, cu venituri mai mici, și reprezintă o speranță la nivel global pentru oprirea acestei pandemii. În cazul în care studiile vor dovedi eficiența la om, antiviralul va fi ușor de administrat, protecția fiind imediată, iar acțiunea sa ar dura cel puțin 24 de ore.
Dihorii au fost preferați în acest studiu, deoarece sunt populari în cercetarea bolilor respiratorii, având plămânii similari cu cei ai oamenilor. S-a constatat deja că noul coronavirus se răspândește cu rapiditate la dihori.
În experimentul realizat pe dihori lipopeptida a fost livrată în nasul a șase dihori, aceștia fiind puși, apoi, împreună cu un dihor infectat cu SARS-CoV-2 și dihorii de control.  După 24 de ore de contact direct între dihori, testele au arătat că dihorii tratați nu au fost infectați, iar dihorii de control au prezentat un grad ridicat de infectare.
”Chiar și într-un scenariu ideal, cu segmente mari de populație vaccinată și încredere deplină în respectarea procedurilor de vaccinare, aceste antivirale vor reprezenta o completare importantă pentru protejarea persoanelor și controlul transmiterii bolii”, au declarat Porotto și Moscona.
Cei doi cercetători sunt implicați de mai mult timp în studii privind dezvoltarea de produse antivirale, astfel că, odată cu apariția noului coronavirus, ei au început să-și dirijeze cercetările pentru a identifica moleculele care pot inhiba acțiunea SARS-COV-2 asupra celulelor nazale de la om.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect