9.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Despre pandemie în artă: Expoziția „Scenariul Roșu” realizată de elevii de la 3 școli din Mediaș

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret organizează în mediul online expoziția temporară de artă plastică „Scenariul Roșu”, în colaborare cu Școala Gimnazială ”Bathory Istvan”, Școala Gimnazială ”Constantin Ioan Motaș” și Școala Gimnazială numărul 7 din Mediaș.

Expoziția este realizată în cadrul unui parteneriat al acestor instituții cu Muzeul Municipal Mediaș și prezintă publicului peste 74 de picturi și desene ale elevilor claselor VI – VIII de la școlile amintite, într-un proiect coordonat de către profesorul Sorin Pănăzan. Titlul expoziției, ”Scenariul Roșu”, atrage atenția publicului asupra situației sociale pe care o traversăm cu toții în ultimul timp. În această perioadă plină de restricții și îngrădiri, unii dintre elevi au ales să își petreacă timpul liber într-un mod mai aparte, și anume pictând sau desenând.
Acești copii au ales să rupă blocajul restricțiilor prin intermediul imaginației, al artei. Arta te ajută să evadezi din cotidian, din rutină, și în același timp te lasă să visezi, să speri la mai bine. Expoziția nu poate fi organizată în modul clasic, fizic, expusă pe simezele muzeului municipal, lucrările fiind prezentate în mediu virtual, însă acest aspect nu face decât să adauge un plus de valoare actului artistic.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Iarna a revenit în județul Sibiu

Iarna a revenit în județul Sibiu, în stațiunea Păltiniș, unde a nins vineri după amiaza.În staţiunea Păltiniș ninge, s-a...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect