0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Căpșunele de Sibiu, din „Grădina Verde”, născute din dragostea pentru copii

Cele mai citite

Când vorbim despre copilărie, ne amintim instantaneu de fructele proaspăt culese și mâncate pe nerăsuflate. Printre ele se numără și căpșunele. La Sibiu, nu există un muzeu al acestora, cum există, de pildă, în Belgia, dar, la câțiva kilometri distanță de oraș, găsim un adevărat Rai dedicat fructelor aromate și sănătoase. „Grădina Verde”, principalul „personaj” al poveștii noastre în cele ce urmează, găzduiește plantații de căpșune crescute fără vreun ajutor chimic, iar sibienii se pot înfrupta din ele din primăvară până în apropierea iernii.

Ambasador al campaniei „Produs în Sibiu”, Andreea Ciortea, iubitor al tradițiilor românești, co-fondator IA Sibiu și creator al brandului “NO’ HAI”, ne-a însoțit în mica călătoria prin “Grădina Verde”.

Poveste născută acum cinci ani

Afacerea locală a luat startul acum aproape cinci ani, când, în 2016, Diana și Lucian au decis să își lase munca de birou pentru poftele inimii și ale copiilor lor.

„Povestea noastră e lungă și frumoasă, în sensul că și eu și soțul, doi oameni de birou, unul jurist, altul economist, cu câte 10-12 ore la birou, am zis: „Hai să facem altceva!”. Având și doi copii, am vrut să le dăm ceva sănătos să mănânce. De pildă, cereau roșii iarna și nu aveau niciun gust… Am vrut să le oferim ceva de calitate. Lucian se ocupă și de proiecte pe fonduri europene și am zis să încercăm ceva al nostru. Am început din resurse proprii și, ulterior, am beneficiat și de câteva fonduri”, spune Diana Mihalache, unul dintre fondatorii afacerii „Grădina Verde”.

Pe atunci, explică Diana, cunoștea doar câteva informații elementare despre plantații, însă, alături de soțul său, a studiat mult, după care, împreună, au pus în aplicare planurile.

“Știam câteva informații de bază. Plus ce mai cunoșteam de la bunicii noștri când mergeam să îi ajutăm în grădină. Am căutat, am studiat, am întrebat specialiști și am dezvoltat și plantații exotice”, ne povestește Diana.

Aceasta își amintește că a cules, cu mare satisfacție, prima recoltă în luna martie a anului 2017. Atunci, era vorba despre plantații de salată verde, ceapă, ridichi și usturoi. Ulterior, „Grădina Verde” s-a dezvoltat și pe partea exotică, deținând, printre altele, flori comestibile, plante aromatice de diferite tipuri și alte bunătăți ce duc cu gândul peste mări și țări.

Cum a început plantația de căpșune

Unele dintre cele mai cerute produse ale sale rămân căpșunele. Prima recoltă a fost în primăvara anului 2018, când „Grădina Verde” avea atunci un singur solariu dedicat acestor fructe.

„Am întrebat foarte multă lume care sunt soiurile care se pretează, în primul rând, pentru sere. Apoi, am vrut soiuri care produc pe o perioadă mai lungă din an. Să nu apară și să dispară în puțin timp. Acum, avem două soiuri care produc de la începutul lunii mai până în noiembrie. Depinde foarte mult de vreme, de soare, dar anul trecut am avut până în noiembrie. Datorită copiilor, am început și această plantație, pentru a le oferi ceva bun, proaspăt și sănătos”, spune Diana Mihalache.

Ulterior, plantațiile de căpșune s-au mărit, iar astăzi cererea restaurantelor și a clienților cu care colaborează „Grădina Verde” a crescut și ea considerabil.

Anul 2020 pentru „Grădina Verde”

Anul 2020, ca pentru toți antreprenorii, a fost greu, însă afacerea locală sibiană a supraviețuit, spun reprezentanții acesteia, datorită online-ului.

„Anul trecut a fost cam greu. Dar am avut noroc că am livrat online și la clienți acasă. A fost mult mai simplu pentru ei să aibă legumele la ușă. Noi livram foarte mult către restaurante, dar ele fiind închise a trebuit să ne reorientăm. Am rezistat datorită online-ului. Acum a început nebunia. Restaurantele și terasele și-au reluat activitatea. Deja, livrăm foarte mult către restaurante și în magazinul nostru de pe 9 Mai”, a mai explicat Diana.

Unde găsim produsele din “Grădina Verde”

Produsele din „Grădina Verde” sunt disponibile pe pagina de Facebook „Grădina Verde Sibiu”, dar și în magazinul Sibiu Food Hub de pe strada 9 Mai nr. 37 (www.foodhub.ro), unde își dau întâlnire produsele locale ale mai multor sibieni.

„Grădina Verde” face și livrări la domiciliu, iar informații suplimentare pot fi obținute apelând numărul de telefon 0766 684 166 ori la adresa de e-mail [email protected].

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect