20.2 C
Sibiu
duminică, mai 5, 2024

Dacian Cioloș l-a învins pe Dan Barna și va fi noul președinte al USR PLUS

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Alegerile interne din USR PLUS s-au încheiat cu victoria lui Dacian Cioloș, potrivit anunțului făcut de reprezentanții partidului. Congresul partidului va trebui să valideze rezultatul și să finalizeze astfel fuziunea dintre USR și PLUS.

Dacian Cioloș a reușit să-i convingă pe membrii USR PLUS să-l voteze și să devină astfel primul președinte al noii formațiuni USR PLUS, luându-i fața lui Dan Barna, care a condus USR după preluarea formațiunii de la Nicușor Dan. După cum a declarat Dan Barna, au votat aproximativ 85% din membrii partidului, peste 45.000 de persoane.
Rezultatul turului II:
Dacian Cioloș – 19.603 voturi, adică 50,9%
Dan Barna – 18.908, adică 49,1%
În urma primului tur al alegerilor interne din USR-PLUS, încheiat în 23 septembrie, Dacian Cioloş a obţinut 15.111 voturi – 46%, iar Dan Barna 14.404 voturi – 43,9%. Irineu Darău a obținut 3.300 de voturi – 10,1% și a ieșit din cursă.
Dan Barna a pierdut controlul partidului în acest an în mai multe organizații din țară, în care au câștigat reprezentanți ai PLUS. El a declarat că „este multă dezamăgire în echipa care m-a susținut”, dar a precizat că nu pleacă din partid și că „decizia de fuziune a fost una corectă și necesară”.
Dacian Cioloș a spus că partidul își propune câștigarea prezidențialelor, localelor și parlamentarelor din 2024.
Referitor la viitorul coaliției cu PNL, Cioloș a spus că decizia va fi luată de Biroul Național, care va fi ales de congresul ce se va desfășura pe 2 octombrie. El a remintit că decizia luată deja este cea de revenire într-un guvern de coaliție, cu PNL și UDMR, dar cu alt premier.
Cioloș a anunțat că va renunța la funcția de președinte al grupului Renew Europe, din Parlamentul European. A precizat și că nu vrea să intre într-un nou guvern, ci să se ocupe de partid.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

A murit un actor cunoscut pentru rolurile din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”

Actorul britanic Bernard Hill, cunoscut pentru rolurile din „Titanic” şi „Stăpânul Inelelor”, a murit, sâmbătă, la vârsta de 79...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect