7.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 26, 2024

Dacian Cioloș l-a învins pe Dan Barna și va fi noul președinte al USR PLUS

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Alegerile interne din USR PLUS s-au încheiat cu victoria lui Dacian Cioloș, potrivit anunțului făcut de reprezentanții partidului. Congresul partidului va trebui să valideze rezultatul și să finalizeze astfel fuziunea dintre USR și PLUS.

Dacian Cioloș a reușit să-i convingă pe membrii USR PLUS să-l voteze și să devină astfel primul președinte al noii formațiuni USR PLUS, luându-i fața lui Dan Barna, care a condus USR după preluarea formațiunii de la Nicușor Dan. După cum a declarat Dan Barna, au votat aproximativ 85% din membrii partidului, peste 45.000 de persoane.
Rezultatul turului II:
Dacian Cioloș – 19.603 voturi, adică 50,9%
Dan Barna – 18.908, adică 49,1%
În urma primului tur al alegerilor interne din USR-PLUS, încheiat în 23 septembrie, Dacian Cioloş a obţinut 15.111 voturi – 46%, iar Dan Barna 14.404 voturi – 43,9%. Irineu Darău a obținut 3.300 de voturi – 10,1% și a ieșit din cursă.
Dan Barna a pierdut controlul partidului în acest an în mai multe organizații din țară, în care au câștigat reprezentanți ai PLUS. El a declarat că „este multă dezamăgire în echipa care m-a susținut”, dar a precizat că nu pleacă din partid și că „decizia de fuziune a fost una corectă și necesară”.
Dacian Cioloș a spus că partidul își propune câștigarea prezidențialelor, localelor și parlamentarelor din 2024.
Referitor la viitorul coaliției cu PNL, Cioloș a spus că decizia va fi luată de Biroul Național, care va fi ales de congresul ce se va desfășura pe 2 octombrie. El a remintit că decizia luată deja este cea de revenire într-un guvern de coaliție, cu PNL și UDMR, dar cu alt premier.
Cioloș a anunțat că va renunța la funcția de președinte al grupului Renew Europe, din Parlamentul European. A precizat și că nu vrea să intre într-un nou guvern, ci să se ocupe de partid.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Bronz și calificare la barajul pentru Olimpiada Internațională de Informatică pentru un elev din Mediaș

Rezultat excepțional pentru învățământul din Mediaș, un elev al Școlii Naționale de Gaz obținând o performanță remarcabilă.O medalie de...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect