5.2 C
Sibiu
vineri, noiembrie 29, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

ULBS a investit peste 300.000 de lei în două laboratoare ale Facultății de Științe Agricole

Cele mai citite

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a investit în două laboratoare moderne ale Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului. Investițiile se ridică la suma de 318.000 de lei.
Investițiile în modernizarea infrastructurii didactice și de cercetare din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu continuă. Astfel, la sfârșitul anului trecut, ULBS a dat în folosință două laboratoare modernizate din cadrul Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, suma investită ridicându-se la 318.000 lei: Laboratorul de Chimie-Fizică și laboratorul Centrului de Cercetare pentru Științe Agricole și Protecția Mediului. De aceste laboratoare moderne se vor bucura peste 170 de studenți din cadrul a trei facultăți – Inginerie, Științe și ȘAIAPM –, precum și cadre didactice implicate în proiecte de cercetare. Lucrările de modernizare au fost finanțate din donația „Hasso Plattner”, respectiv din bugetul de investiții al ULBS.
Conform ULBS, investițiile în Laboratorul de Chimie-Fizică au constat în lucrări de modernizare, fiind refăcute pardoselile, instalațiile sanitare și rețeaua electrică, lucrări de zugrăvire, inclusiv achiziția de mobilier nou.
În cadrul Centrului de Cercetare pentru Științe Agricole și Protecția Mediului, au fost achiziționate aparate și consumabile pentru realizarea unei linii de echipamente pentru analize moleculare în domeniul plantelor, în special al plantelor de cultură și rudelor sălbatice, absolut esențiale pentru asigurarea securității alimentare pe termen lung.
Printre echipamente achiziționate și puse astfel la dispoziția cercetătorilor și studenților se numără: un aparat PCR de ultimă generație Eppendorf Mastercycler și Pompă PCR, un aparat de electroforeză vertical dual gel pentru ADN, și altul Sigma-Aldrich® MSCHOICETRIO orizontal pentru ADN, o hotă în flux laminar Biohazard, Labtech pentru manipularea în siguranță a probelor cu acizi nucleici, un transluminator de tip microDOC compact cu citire în UV pentru gelurile cu ADN și un microscop cu contrast de fază pentru cercetare Olympus necesar studiilor complementare de citogenetică cu sistem de fotografiere digitală.
„Modernizarea infrastructurii de învățământ și cercetare reprezintă o direcție esențială de acțiune a conducerii facultății și a universității, pentru a le putea oferi studenților cele mai bune condiții de studiu, iar cadrelor didactice condiții optime de cercetare”, a declarat prof. univ. dr. ing. Camelia Sava, decanul Facultății de ȘAIAPM.
Potrivit conf. univ. dr. Mihaela Antofie, directorul Centrului de Cercetare, investițiile în asemenea laboratoare constituie o prioritate pe termen scurt și mediu pentru ULBS.
„Științele de tip experimental nu pot să se dezvolte în lipsa unei astfel de infrastructuri. Cercetarea în flux de echipamente este una dintre cele mai costisitoare, dar este în acest moment una de vârf în lume, tocmai de aceea și laboratorul Centrului de Cercetare pentru Științe Agricole și Protecția Mediului va continua să se dezvolte pentru a deveni competitiv și pentru a putea implementa proiecte de cercetare”, a spus conf. univ. dr. Mihaela Antofie.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Ziua Națională a României sărbătorită cu emoție la Ruja

Astăzi, 29 noiembrie 2024, elevii claselor primare de la Liceul „August Treboniu Laurian” Agnita-Ruja au marcat anticipat Ziua Națională...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect