19.1 C
Sibiu
luni, mai 29, 2023

Cazuri noi de COVID în școlile sibiene. Patru, depistate pe baza testelor de salivă

Cele mai citite

Numărul cazurilor noi de coronavirus din unitățile de învățământ sibiene continuă să fie în scădere, față de perioada anterioară. Astăzi, conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, au fost raportate 34 astfel de cazuri la preșcolari și elevi și 12 la cadre didactice. De astăzi, ca urmare a noilor infectări, își vor muta orele în mediul online un număr de 85 de școlari.
Conform IȘJ Sibiu, repartiția celor 34 preșcolari și elevi confirmați pozitiv la virusul SARS-CoV-2, pe cicluri de învățământ, este următoarea: trei preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit „Kidz Academy” Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 16 Sibiu; zece elevi din ciclul primar de la Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 8 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială „Bathory Istvan” Mediaș, Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Șura Mare; 11 elevi din ciclul gimnazial de la Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 8 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 4 Mediaș, Școala Gimnazială „Georg Daniel Teusch” Agnita, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială Apoldu de Jos, Școala Gimnazială Șeica Mică, Școala Gimnazială „Marțian Negrea” Valea Viilor; zece liceeni de la Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu, Colegiul Tehnic „Cibinium” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu.
În ceea ce privește cele 12 cadre didactice confirmate pozitiv la virusul SARS-CoV-2, acestea sunt încadrate la: Colegiul Agricol „Daniil Popovici Barcianu” Sibiu, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit „Maria Clara Kindergarten” Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 19 Sibiu, Liceul de Artă Sibiu, Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu, Clubul Copiilor Mediaș, Școala Gimnazială Nr. 4 Mediaș, Școala Gimnazială Nr. 7 Mediaș, Școala Gimnazială Bârghiș și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu.
De asemenea, în urma testării de astăzi cu ajutorul testelor noninvazive pe bază de salivă au fost raportate patru cazuri pozitive la: Școala Gimnazială Șeica Mică (fată, 12 ani și băiat, 12 ani – ambele confirmate prin test RT-PCR), Colegiul Tehnic Energetic Sibiu (băiat, 17 ani – confirmat prin test RT-PCR) și la Școala Gimnazială „Marțian Negrea” Valea Viilor (fată, 11 ani). Astăzi au sosit încă 175.200 de teste noninvazive pe bază de salivă ce vor fi distribuite către unitățile de învățământ din județul Sibiu până la sfârșitul săptămânii.
IȘJ Sibiu mai anunță că, de astăzi, au revenit în sălile de clasă 161 de preșcolari și elevi și 24 de cadre didactice din județ.
Nicio școală cu ore 100% online
În județul Sibiu nu există nicio școală închisă, din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, este o clasă de gimnaziu de la Școala Gimnazială Nr. 18 din Sibiu care are cursurile suspendate, în baza noilor reglementări din ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. Potrivit acestuia, la apariția a trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de șapte zile consecutive la nivelul unei clase/grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei/grupei se suspendă pentru o perioadă de zece zile începând cu ziua următoare confirmării celui de al treilea caz. Măsura suspendării la nivelul grupei/clasei este dispusă prin decizia consiliului de administrație al unității de învățământ.
În plus, din cauza cazurilor de infectare sau de contact direct în rândul cadrelor didactice și a imposibilității suplinirii acestora la nivel de școală, cursurile de la o clasă de la Școala Gimnazială Bârghiș sunt suspendate.
 
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Modificarea kilometrajului unei mașini, interzisă prin lege de astăzi

Începând de astăzi, 29 mai 2023, modificarea kilometrajului unei mașini va fi interzisă prin lege.O nouă lege, prin care...
spot_img

Știri pe același subiect