15.2 C
Sibiu
marți, aprilie 30, 2024

Sindromul martiriului filosofilor PSD

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Republica își celebrează dionisiac exercițiul democratic electiv, după sejurul relaxant al domnului prim-ministru și noua fundație a bisericii adorării președintelui ales. În timp ce la Chișinău rulează dansul cu lupii, pe un scenariu ucrainean, sub bagheta artistului emerit al poporului slav și prieten, acest lucru îngrijorează mai degrabă Washingtonul și Berlinul decât Bucureștiul. Noi ne vedem de ale noastre.
PSD-ul a primit cu stoicism un „servus, ne vedem mai târziu” venit de la Kelemen Hunor. Explodând de entuziasm, Victor Ponta secondat de marii săi generali Dragnea teleormăneanul și Ghiță TV, au plasat un șut artistic în fundul celor trei filozofi ai social-democrației românești, Șova, Geoană și ultimul care va fi cel dintâi, Marian Almanahe Vanghelie „care este”. Să pedepsești cele trei genii pesediste pentru modul spectaculos în care au pierdut alegerile Ponta și PSD, e ca și cum ai bate găina pentru că nu face ouă de aur. Însă ideea lupilor tineri din PSD ce mârâie agresiv la bunicuța Iliescu pare scoasă din zodia hilarului.
În celălalt stat românesc de peste Prut, în plină campanie electorală, în care serviciile secrete moldovenești luptă pe viață și pe moarte cu Kremlinul, președintele în exercițiu, cel ales, dar și primul ministru cu atenția capturată de propriul partid, exprimă un dezinteres aristrocratic. Culmea e că domnul Ponta poate fi cel mai de înțeles din liderii României. Cu un general Oprea gata să servească patria sub flamura PNL-ului, cu un buget ce seamănă izbitor cu șvaițerul și mici peneliști de mucava ce tropăie a guvernare sub umbra falnică a lui Iohannis, nu poți avea liniște.
Pe de altă parte, neamțul de la Sibiu dă semne de o banală transparență și previzibilitate când anunță că el dorește PNL la guvernare în 2015, chiar dacă foamea din partid îi dă ghes la visare pe scaunele ministeriale de la Palatul Victoria acum. Domnul Klaus Iohannis își va începe mandatul prezidențial în 22 decembrie 2014. Abia atunci ar putea utiliza atribuția constituțională a numirii primului ministru. Iarna grea ce se anunță cu temperaturi scăzute, facturile la întreținere astronomice, deficitul bugetar și reculul economic al lunilor ianuarie și februarie vor fi inamicul numărul unu al guvernului Ponta. În numele interesului național atât de des invocat, marii oameni de stânga probabil își vor regăsi valorile liberale sub zâmbetul lui Iohannis. PSD-ul ticălos și nemernic va fi trimis în opoziție și vom avea liniște…
Imaginați-vă agenda publică de acum două săptămâni, votul electronic și prin corespondență, schimbarea legii electorale, schimbarea sistemului de imunități parlamentare bune pentru a te ține departe de pușcărie. Unde se vor situa aceste teme în 2015, în contrast cu galopul de sănătate pentru ciolanul zemos al puterii? Da, exact acolo unde interesul cetățeanului se intersectează cu pofta nebună a politicianului cu ușuratica amantă a puterii.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Spectacole din cadrul FITS 30, premierele lunii mai pe Scena Digitală

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu vă oferă în...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect