Aveți planuri pentru acest weekend? Vă invităm la Zoo Sibiu! Pasionații de păsări exotice, dar și vizitatorii care doresc să vadă exemplare speciale de peruși, sunt așteptați în zilele de 6 și 7 mai în cea mai veche grădină zoologică din țară.
Peste 100 de exemplare, care mai de care mai colorate, unele dintre ele chiar campioane, vor veni la Grădina Zoologică din Sibiu pentru Expoziția Anuală de Peruși – Pui și Tineret, eveniment organizat de Zoo Sibiu împreună cu Romanian Budgerigar Society. Sâmbătă va avea loc concursul național, iar perușii câștigători vor avea așezată diploma și cocarda pe colivia lor.
Expoziția va fi deschisă de sâmbătă, de la ora 9:30, până duminică, la ora 14.00. „La acest eveniment veți putea admira cele mai frumoase exemplare de peruși din România, să descoperiți mai multe despre aceste păsări fascinante și să vă întâlniți cu alți iubitori de animale. Expoziția va aduna la un loc crescători de peruși din toată țara, astfel încât veți avea ocazia să vedeți o varietate de specii și culori”, este mesajul organizatorilor, pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu.
Grădina Zoologică Sibiu, cea mai veche din România
În 1929 s-a deschis, în Pădurea Dumbrava, prima Grădină Zoologică din România de către Uzina Electrică Sibiu, la iniţiativa inginerului Szekely, căruia i-a venit ideea după ce a găsit nişte vulpi pe când efectua lucrări de reparaţii la barajul de la Sadu. După înfiinţare, Grădinii Zoologice i-au fost dăruite mai multe animale şi păsări, cum ar fi o pisică sălbatică, o lupoaică donată de Obert von Spiess din partea Regelui, un lup donat de Asociaţia “Şoimii”, un vultur, un cerb carpatin donat de vânătorii din Tălmacel, mistreţi etc. În 1930 a fost donat primul urs. De menţionat stejarul de la intrarea în grădină, bătrân de peste 600 de ani. Grădina Zoologică Sibiu se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 20 hectare. Începand cu anul 2006, atât adăposturile animalelor, cât și infrastructura grădinii au fost supuse unor ample procese de reabilitare și modernizare. Totodată s-a reînnoit parcul de ambarcațiuni (bărci și hidrobiciclete), iar pentru cei mici s-a amenajat un loc de joacă. Grădina adăpostește peste 300 de animale din 74 de specii: maimuţe, urşi, lupi albi, tigri, lei, jaguari, lame, cerbi carpatini, căprioare, bivoli albi, ponei, pitoni, crocodili, fazani, papagali, păuni, porumbei, cămile, zebre, struți, canguri. Odată ce s-au finalizat noile amenajări pentru spaţiile destinate animalelor, numărul de vizitatori a început să crească.