2.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

 “Zeii de împrumut ai Vienei. Martori împietriți”, la Brukenthal

Cele mai citite

Muzeul Național Brukenthal a găzduit vernisajul unei expoziții de fotografie a Christine de Grancy, intitulată “Zeii de împrumut ai Vienei. Martori împietriți”. 

Expoziția este prezentată la Sibiu ca parte a unui turneu prin România, cu ocazia aniversării a celor 50 de ani de existență ai Departamentului pentru Afaceri Culturale al  Ministerului austriac al Afacerilor Europene și Internaționale.

La manifestare au luat cuvântul  Andrei Popov, director adjunct forumul cultural austriac, Mihai Onițiu, viceprimar al Primăriei Municipiului Sibiu și Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal.

”Christine de Grancy a străbătut o jumătate de lume pentru a realiza fotografiile care au consacrat-o”

”Din 1975, Christine de Grancy urcă pe acoperișurile Vienei pentru a studia edificii politice, sociale, științifice, artistice, culturale și religioase din perspectiva statuilor care le împodobesc, adesea greu vizibile de la nivelul străzii. Proiectul său surprinde teatralitatea arhitecturii vieneze și analizează ideea generală de scenografie urbană – în acest decor, personajele, zei și zeițe plasați acolo de puteri demult apuse, sunt observatorii tăcuți ai istoriei noastre. Parafrazându-l pe Arthur Schnitzler – „Ceea ce a fost, este!” – fotografiile lui Christine de Grancy vorbesc despre trecut și despre consecințele acestuia asupra prezentului. Arta ei aduce laolaltă amintiri, iluzii, proiecții ale viitorului și realitate, pe care artista le îmbină cu minuțiozitate”, spun organizatorii despre eveniment.

”Christine de Grancy a străbătut o jumătate de lume pentru a realiza fotografiile care au consacrat-o, ceea ce a dus-o în numeroase călătorii peste tot prin lume: în Grecia, Rusia, Japonia, SUA, Algeria, Sahara Occidentală, Portugalia, China, Tibet, Pakistan, Turcia, Georgia, Niger și Mali. Fotografa noastră s-a format ca artistă ceramistă și graficiană la Graz. Din 1963 trăiește și lucrează la Viena, unde a lucrat mulți ani ca director artistic în agenții de publicitate, înainte de a se dedica exclusiv fotografiei, si mai ales celei de teatru, un gen pe care l-a regândit și revoluționat”, mai adaugă organizatorii.

Vernisajul a avut loc la Sala Multimedia – Casa Albastră, expoziția rămânând deschisă pentru vizitatori până pe data de 4 februarie 2024.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

„NĂSCUT ÎN ’90” sărbătorește un deceniu de succes pe scena teatrului sibian

Cel mai longeviv spectacol al companiei independente Bis Teatru din Sibiu, NĂSCUT ÎN '90, împlinește zece ani de la...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect