0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Cozonacul, o istorie delicioasă

Cele mai citite

Cozonacul a devenit un simbol al tradiției și al sărbătorilor pascale, aducând bucurie și gust delicios pe mesele familiilor din întreaga lume.

Iată șapte curiozități care ne dezvăluie fascinanta poveste a acestui desert:

Românii au preluat de la greci drojdia și pâinea dospită, apoi au adăugat în cozonac fructele uscate. La început au fost doar două varietăți numite „libum” și „placenta”, de la cea din urma venind termenul de „pască”.

Cozonacul era un desert apreciat în Europa medievală, fiind preparat frecvent de brutari pentru longevitatea sa și gustul său delicios.În Marea Britanie, prima rețetă de cozonac apare într-o carte de bucate din 1718, stabilind forma lungă și îngustă ca preferată în această țară.

Legenda spune că regina Maria Antoinette a fost asociată cu fraza „Să mănânce cozonac, dacă nu au pâine”, exprimând frustrarea sa față de sărăcia poporului său.

Fiecare popor are propriile sale preferințe în materie de cozonac, cu românii îndrăgind variantele pufos și francezii preferându-le cu multă ciocolată. În Anglia, se spune că poți face o dorință în timp ce framânți aluatul de cozonac, iar dacă acesta crește frumos în cuptor, se spune că dorința se va îndeplini.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect