14.4 C
Sibiu
sâmbătă, mai 18, 2024

Cozonacul, o istorie delicioasă

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Cozonacul a devenit un simbol al tradiției și al sărbătorilor pascale, aducând bucurie și gust delicios pe mesele familiilor din întreaga lume.

Iată șapte curiozități care ne dezvăluie fascinanta poveste a acestui desert:

Românii au preluat de la greci drojdia și pâinea dospită, apoi au adăugat în cozonac fructele uscate. La început au fost doar două varietăți numite „libum” și „placenta”, de la cea din urma venind termenul de „pască”.

Publicitate

Cozonacul era un desert apreciat în Europa medievală, fiind preparat frecvent de brutari pentru longevitatea sa și gustul său delicios.În Marea Britanie, prima rețetă de cozonac apare într-o carte de bucate din 1718, stabilind forma lungă și îngustă ca preferată în această țară.

Publicitate

Legenda spune că regina Maria Antoinette a fost asociată cu fraza „Să mănânce cozonac, dacă nu au pâine”, exprimând frustrarea sa față de sărăcia poporului său.

Publicitate

Fiecare popor are propriile sale preferințe în materie de cozonac, cu românii îndrăgind variantele pufos și francezii preferându-le cu multă ciocolată. În Anglia, se spune că poți face o dorință în timp ce framânți aluatul de cozonac, iar dacă acesta crește frumos în cuptor, se spune că dorința se va îndeplini.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: Grav accident rutier pe Valea Oltului. Impact frontal între un TIR și autoturism

Grav accident rutier, sâmbătă dimineața, pe Valea Oltului, în zona localității Robești, două persoane fiind rănite.Impactul a avut loc...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect