Cu fiecare an, Maratonul Internațional Sibiu atrage tot mai mulți participanți și spectatori, transformând centrul orașului într-un adevărat furnicar de energie și entuziasm.
Printre cei care s-au alăturat evenimentului se numără și Maria Cismaru, voluntar pentru Animal Life, care a alergat deja de 13 ori în sprijinul cauzei animalelor.
,,Am alergat pentru Animal Life, este al XIII-lea an în care alerg la Maratonul Internațional Sibiu. Observ că vine mai multă lumea de la an la an. De data aceasta am alergat cinci kilometri împreună cu cățeii. Toți iubitorii de câini pot veni să alerge pentru diverse cauze, asta dacă nu sunt agitați de atmosferă. Stăpânul trebuie să aibă grijă de nevoile acestuia, să îl hidrateze și hrănească corespunzător. Desigur, fiecare proprietar își cunoaște cel mai bine câinele. Proiectul nostru și-a atins targetul, din fericire. Mai mulți bani înseamnă mai multe animăluțe sterilizate”, ne-a spus Maria Cismaru, voluntar Animal Life.
Alături de alergători, s-au aflat și cei care au venit să simtă pulsul acestui eveniment. Luciana, a venit pentru prima dată în Sibiu și a fost uimită de agitația din centrul orașului și de mobilizarea sibienilor pentru maraton.
„E foarte frumoasă atmosfera. E prima dată când sunt în Sibiu și chiar am rămas uimită câtă lume este în centru. Știam că este un maraton, dar nu mă așteptam să fie atât de multă lume. A fost mai complicat să ajung aici, am venit pentru serviciu, dar chiar am rămas plăcut surprinsă de cât de bine s-au mobilizat sibienii”, ne spune Luciana.
„A fost o experiență frumoasă, am alergat în echipamentele noastre și chiar dacă a fost dificil, ne-a făcut plăcere să ne afișăm așa cum suntem zi de zi. Eu și colegii mei am alergat pentru achiziționarea unui manechin de training Advanced Life Support și Traumă pentru personalul medical. Este o componentă esențială în formarea profesională a personalului din domeniul sănătății. Acest dispozitiv complex și realist oferă practicanților posibilitatea de a exersa și îmbunătăți abilitățile lor într-un mediu sigur și controlat, simulând o multitudine de scenarii medicale. Dezvoltarea abilităților precum intubația oro-traheală, imobilizarea fracturilor, resuscitarea cardio-pulmonară, comunicarea și colaborarea în echipă cresc competența personalului medical în furnizarea îngrijirii pacienților”, adaugă reprezentanții ISU Sibiu.
„Am ieșit puțin la plimbare doar să vedem cum e atmosfera. Când eram tânăr participam și eu la diverse evenimente sportive. Mi-a plăcut sportul. Și soția mea a avut înclinații spre sport. Îi mulțumim lui Dumnezeu că am ajuns la vârsta la care ne vedem strănepoții”, povestește Nicolae.
„Eu nu am putut să alerg în acest an, am venit doar să îi arăt copilului ce e prin Piața Mare. Am participat și eu cu soția în anii trecuți și mă bucur să văd că există curse și pentru cei care nu pot să alerge neapărat”, precizează Valentin.
„Am venit tocmai din Craiova. Am văzut multe postări pe rețelele sociale și am zis să ne luăm rucsacul, să ne urcăm în tren și să venim aici. Am venit pentru atmosferă, eram curioși cum e la Sibiu în aceste zile”, adaugă Mirela, care este însoțită de prietenul ei, Cristi.
Articol scris de Ștefania Colpoș și Vasile Alexandru