13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Blocul turn din giratoriul de pe Vasile Milea va fi renovat, împreună cu alte 11 blocuri din Sibiu

Cele mai citite

Primăria Sibiu a publicat lista blocurilor din Sibiu care au depus dosare de finanțare prin PNRR pentru renovarea energetică, respectiv 12 imobile de tip locuințe multifmiliale. Printre acestea se regăsește și celebrul bloc-turn din giratoriul de la „plombă”, una dintre cele mai degradate și urâte clădiri din oraș.

Sibiul va fi un pic mai frumos, odată cu renovarea blocului turn de pe str. Vasilea Milea nr. 1, un bloc legendar pentru Sibiu, care poate fi admirat de fiecare turist care vine și pleacă din oraș sau poate doar trece întâmplător. Imobilul cu S+P+9 etaje se află pe lista imobilelor care au depus cerere de finanțare prin PNRR, în cadrul programului specific, componenta C5. Alături de acest bloc se mai află alte 9 + 2 imobile, dintre care nu mai puțin de trei sunt tot blocuri de pe Vasile Milea (10A, 11A, 12A). Celelalte blocuri se află pe Rusciorului nr. 19, Țiglari nr.1, Iazului, bl 19, Șteflești, bl 7, Vrancei bl. 6, Mihai Viteazu nr. 2 și str. Uzinei, bl1A. În total, valoarea finnțărilor se ridică la circa 33 de milioane de lei.
Depunerea dosarelor de finnțare a fost una rapidă, deoarece toate documentațiile au fost aprobate de guvern în ultimul moment, astfel că timpul pe care asociațiile de locatari l-au avut la dispoziție a fost foarte scurt. Sistemul de acceptare fost de tipul „primul venit, primul servit”, astfel că ordinea depunerii dosarelor a fost cea care a determinat prezența pe listă.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO/ULTIMA ORĂ: La un pas de catastrofă. Explozie puternică la Rafinăria Petromidia

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, vineri dimineața, la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum....
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect