22.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

Masca nu mai este obligatorie în avion și pe aeroporturile din țările UE

Cele mai citite

Începând de săptămâna viitoare, purtarea măștii de protecție pe timpul zborului și în aeroporturile din țările UE nu va mai fi obligatorie. Măsura s-a luat în urma schimbării politicilor Covid în transportul public din întreaga Europă.
Uniunea Europeană a anunțat că vă relaxa măsurile anti-Covid pentru calători, datorită ratei mari de vaccinare și restricțiilor care au fost eliminate în majoritatea statelor membre. Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (AESA) precizează că de lunea viitoare nu va mai fi obligatorie purtarea măștii pe durata zborului și în aeroporturi.
„Începând de săptămâna viitoare, măștile de protecție nu vor mai trebui să fie obligatorii în toate cazurile de călătorie cu avionul, aliniindu-se, în linii mari, la cerințele în schimbare ale autorităților naționale din întreaga Europă pentru transportul public”, a declarat directorul executiv al AESA, Patrick Ky.
Totuși, autoritățile sanitare susțin că purtarea măștii rămâne una dintre cele mai eficiente metode de a preveni infectarea cu virusul Covid-19, menționează BBC.
”Începând cu 16 mai 2022, operatorii de aeronave, în timpul comunicărilor de dinaintea zborului, precum și în timpul zborului, ar trebui să continue să încurajeze pasagerii și membrii echipajului să poarte măști de față în timpul zborului, precum și în aeroport, chiar și atunci când purtarea unei măști de față nu este obligatorie”, a precizat Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect