5.2 C
Sibiu
vineri, decembrie 27, 2024

Zone de agrement pe malurile Cibinului, în zona Ștrand și în zona Podului

Cele mai citite

Primăria Sibiu a început procedurile de amenajare a malurilor Cibinul în zonele din amontele și avalul râului, respectiv în zona Ștrand – La Cascade, precum și pe tot parcursul străzii Podului. Licitația demarată de adminsitrație urmărește achiziția unui Studiu de fezabilitate care să stabilească parametrii viitoarei amenajări.

Un contract de prestări servicii, având ca obiect serviciile de proiectare, în faza de studiu de fezabilitate, a fost scos la licitație de Primăria Sibiu, contra unei sume evaluată la 310.000 lei. Scopul acestui contract este proiectul “AMENAJARE MALURI RÂUL CIBIN, TRONSOANELE II ŞI III – Faza Studiu de fezabilitate (SF)” , care urmăreşte „reutilizarea unor terenuri și suprafețe neutilizate din municipiul Sibiu şi transformarea lor în zone de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate”. Asta înseamnă că amenajările la care se lucrează în prezent, care sunt axate pe o pistă de biciclete și câteva spații de promenadă și relaxare, vor fi continuate către sud-vestul orașului, în zona cartierelor Ștrand și Tilișca, și în nord-est, unde Cibinul însoțește strada Podului, cea mai lungă stradă din Sibiu.
Cele două tronsoane care sunt cuprinse în acest proiect sunt:
– Tronsonul II: Zona „La Cascade” (Strada Trandafirilor) – Calea ferată/Șoseaua Alba Iulia și – Tronsonul III: Șoseaua de Centură a Sibiului – Strada Podului – Strada Ștefan cel Mare.
Conform caietului de sarcini, proiectul va fi mult mai amplu față de cel derulat în prezent pe tronsonul I (Șos. Alba Iulia – Piața Cibin – Șos. de Centură), deoarece sunt vizate defrișări, replanătri, spații de recreere și promenadă:
– realizarea de piste de biciclete, alei de promenadă cu bănci, locuri de relaxare
– amenajare spații verzi (defrișarea vegetației existente; modelarea terenului; plantarea cu plante perene, inclusiv plantare arbori și arbuști)
– crearea de facilități pentru recreere pe terenurile amenajate, – achiziționarea și montarea elementelor constructive de tipul alei, foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, spatii pentru intretinere
– execuţia de pasarele ciclo-pietonale şi pentru asigurarea conectivităţii
– instalare Wi-Fi în spațiile publice
– instalaţie de supraveghere video
– dotare mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, toalete ecologice, suport parcare biciclete, împrejmuire etc)
– iluminat public
Proiectul prevede realizarea unei conectivitatăți între diverse cartiere ale orașului, dar şi a unor zone în care municipalitatea dorește realizarea unor obiective pentru agrement și sport. Asta înseamnă că ele vor fi conectate cu proiectul parcului Tilișca, în curs de amenajare, cu viitorul centru de agrement (Aqua Park), cu pista de biciclete Ștrand – Alba Iulia – Cibin și, în cealaltă parte, cu pista de bicilete de pe Podului.

Publicitate
Ultimele știri

Băutura Fanta din România, mai proastă și mai scumpă decât cea din Italia. Comparație între băuturi cu rezultate surprinzătoare

Băuturile Fanta comercializate în România au o calitate mai slabă decât cele din Italia, deși sunt vândute la același...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect