5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Concurs pentru desemnarea celor mai bine administrate localități sibiene

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Localitățile sibiene sunt invitate să participe la un concurs organizat de Consiliul Județean, prin care cele mai bine gospodărite comune și orașe vor fi premiate. Valoarea premiilor este cuprinsă între 30 000 și 150 000 de lei, suma totală alocată din bugetul județean fiind de 875 000 de lei.

 

La acest concurs se pot înscrie toate comunele și orașele din județul Sibiu, cu excepția municipiilor Sibiu și Mediaș, data limită fiind 15 august. 

„Intenția noastră este aceea ca prin acest concurs să creăm o emulație în rândul comunităților locale, să stimulăm interesul și grija pentru menținerea și ameliorarea mediului înconjurător, pentru ecologizarea comunelor și orașelor”, a explicat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean.

Până în prezent, în competiție au fost înscrise 13 localități, dintre care 3 orașe: Agnita, Copșa Mică și Dumbrăveni și 10 comune: Merghindeal, Râu Sadului, Târnava, Șura Mică, Loamneș, Cârța, Șeica Mică, Biertan, Boița și Micăsasa.

Pentru orașe se vor acorda 3 premii a câte 150 000 de lei pentru locul I, 100 000 de lei pentru locul al doilea și 50 000 de lei pentru locul III. Pentru comune, premiile variază între 30 000 și 100 000.  Banii vor putea fi folosiți exclusiv pentru lucrările de interes public din localitatea respectivă.

Localitățile vor fi jurizate de o comisie formată din reprezentanți din domenii precum economie, sanitar, agricultură, protecția mediului și asistență socială, care vor merge în teren și vor acorda punctaje în urma evaluărilor. 

Potrivit președintelui Consilliului Județean, rezultatele concursului între comunele și orașele sibiene vor fi anunțate cel târziu în luna noiembrie.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect